När han inte är i tv har han en byggfirma tillsammans med några kompanjoner. Sedan länge är hans drömprojekt att få bygga ett båthus, trots att han inte är särskilt båtintresserad.

- Nej, det handlar mer om det där med hav och vatten och om att det skulle vara ett projekt som mest handlar om att spika. Inget krångel med isolering, avlopp och eldragningar, utan bara en massa virke.

Med många års yrkesliv som hantverkare bakom sig vet Björn vad han gör, det är sällan han behöver chansa, men förstår att man som hobbysnickare kan känna sig förvirrad inför ett renoveringsprojekt eller ett bygge, men det är bara att ta det lugnt, planera ordentligt.

- I grunden handlar det om att våga, det är oftast inte så krångligt. och det gör inte så mycket om det blir lite fel ibland. Det är ungefär som när man lär sig ett nytt språk. Om en bokstav hamnar fel ibland är det ingen katastrof. Det går för det mesta att rätta till.

För att minimera risken för att det går fel tycker Björn att det är viktigt att tänka igenom vad man ska göra ordentligt. Vad är det som ska göras? Hur ska det göras? Vad behöver jag för grejer?

- Gör ett körschema. Det är viktigt att hålla koll på när det ska in en elektriker eller en rörmokare. Och sen sätter man sig ner och andas ett tag och kollar igenom schemat igen.

Många hemmaprojekt stupar just på att hemmafixaren inte tänker igenom ordentligt, utan bara sätter igång. Många har varit med om att de har satt ihop en hylla eller en garderob som sen inte går in genom dörren till rummet där den ska stå.

- En sak är säker. Går det för fort blir det ofta fel.