pia: kommer du och calle att starta ett band?
Mariette: vet inte men gärna, förhoppningsvis kommer vi uppträda tillsammans framöver

Hjalmar: Hej, Mariette! Rekommenderar du folk att söka idol? I sådana fall, varför?
Mariette: Ja det är klart att alal ska söka till Idol, det är framförallt fantastiskt roligt att söka och tar man sig en bit in i tävlingen är det en resa man minns forever

Susanna: Hej Mariette! Jag älskar din musik, särskilt låten "Lies beyond", den är så vacker! Och så vacker röst du har! Du är verkligen unik och äkta! Du rör vid min själ! Ska du ha någon spelning nån gång i Stockholm snart? Kan inte vänta på att få se dig live. Kram på dig, du är bäst!
Mariette: TUsen tack för dina ord!!! De värmer!KLart jag ska spela i sthlm, vet bara inte när- håll utkik!Kram

Rebecka: Hej Mariette! du är bara bäst.. rösa på dej 25 gånger el nått idol är inget roligt lägre Du är bäst <3 Å sen en fråga När började du med musiken ? och vem är din favorit artist ?
Mariette: Tack! Jag började spela gitarr när jag var 10 år, min favouritartist är Anouk!

daisy<3<3: tror du att du kommer släppa en skiva snart?
Mariette: Det finns en skiva ute som släpptes innan Idol, köp den gärna på cdon. Självklart planear jag släppa fler skivor framöver.....inte jättesnart dock, vill ut och spela för er alla först! Längtar!

Rebecca: Hej! hur kändes det att bli utröstad?:'(
Mariette: Det kändes såklart tråkigt men konkurransen var hård och det var nog meningen, klart jag är ledsen men det är nu den riktiga resan börjar!! Och jag ser fram emot den!=)

beundrare: Hej Mariette, först och främst vill jag säga att du har en jättefin röst. Jag undrar vilken din favoritfärg är?
Mariette: Åh tack för dina fina ord! Bajsbrun är min favvofärg! Vilken är din? Puss och kram

amanda.l: hejsen mariette vilken tema gillade du mest?
Mariette: världens bästa låt=) .Kraaaaaaam

Jenny: Hur känns det att åka ut så nära finaldags? Förresten, älskar din röst, särskilt i Someone new, och din egen låt du sjöng på audition. Den var SÅ bra!!!
Mariette: Tack!!!!!!Såklart tråkigt att åka ut men nu sätter MaryJet igång.!=)

Amanda: Hejhej! Hur kändes det att åka ut i idol? Du är sjukt bra så hoppas innerligt att du kommer fotsätta med musik, eller? Kram
Mariette: KLart jag kommer fortsätta, ni hänger väl med mig!!! Följ mig på bloggen!Puss och kram

julia: Vilket framträdande är du mest nöjd med under Idol?
Mariette: Because the night är jag mest nöjd med, för det gick väldigt bra då och för att det är en av de bästa låtarna ever!=)

anna: Har du nån hemsida så man kan hålla sig updaterad var du kommer spela framöver och om du kommer släppa skiva? Tack för att du förgyllt höstmörkret med din vackra stämma och utstrålning varje fredag.
Mariette: Tack själv för att du finns med mig på min resa! Följ mig genom min blogg och myspace.com/maryjet

Caroline: Hej, det var synd att du åkte ut, du är verkligen speciell :) Min fråga är varför sökte du till Idol?
Mariette: Jag kunde söka Idol för att jag visste vem jag var och var jag stod musikaliskt! Det kändes som rätt tidpunkt och som sagt är resan inte slut här. Kram

Maja: Hej, om du fick en miljon och var tvungen att skänka dom till ett välgörenhetsbolag, vilket? Kram Maja. Ps. Gillar verkligen dina dreds :D
Mariette: Cancerfonden skulle bli mitt val. Tack för komplimangen om mitt hår, älskar det själv!Kram

Ellie: Måste bara säga att du är otroligt vacker! Och en fråga: Om du inte hade haft flickvän, skulle det då kunnat blivit något mellan dig och Calle? :)
Mariette: Tack för dina ord! Nej det hade aldrig blivit ngot mellan mig och Calle, den sortens kärlek finns inte mellan oss men vi har starka vänskapsband. Det är inte lätt att hitta goda vänner så när man möter någon man tycker om ska man vårda den relationen och ta hand om varann! kom ihåg det! Kraaaam och kärlek

Angelica Birath: Hej!! Du är en härlig sångerska, kommer du att satsa på en karriär nu? Har du eget låt material för en skiva?
Mariette: Hej! Klart att jag kommer fortsätta med musiken,har hållit på med det i 10 år innan Idol och har inga planer på att sluta. Jag släppte en skiva 2008 men i dagsläget har jag inte tillräckligt med nytt material för en ny skiva, men det ska jag jobba på.Kram

Lena från Umeå: Heeeeeeej Mariette!!! Vilken e din favorit maträtt? puss o kram
Mariette: Hjortstek med rödsvinssås eller mammas dillkött- yammie yammie!!Nu blev jag hungrig! Blir dock thai iadg=)

Januari<3: Hej, har du några tips till en om vill bli en stor artist?? :)
Mariette: Känn efter vad du verkligen vill göra först och vilken musik du vill syssla med, därefter krävs övning och en klar målsättning för att komma framåt anser jag. Kontakter, övning, synas, höras- myspace är en bra början för att få ut låtarna på internet. Skaffa fanbase hjälper enormt.. Följ ditt hjärta och din hjärna och låt INGEN köra över dig! Lycka till alla därute som drömmer och vill bli artister!!!!!!!!!

Johanna: hejhej! Ni idoler har ju fått ha på er väldigt mycket olika slags klädplagg, bästa klädplagget i idol? / Johanna :)
Mariette: Hej JOhanna!=) Gillade den svarta klänning väldigt mycket som jag hade på mig nrä jag framförde dear mr president. Samt den svarta lack/läder jackan jag hade på mig under land of confusion låten. Kul med kläder!!

Frida: Hej Mariette. Vad vill du ha i julklapp? :)
Mariette: Åhh, har ju glömt. Happy första adevent på er kära vänner!!!=) Julen närmar sig! Jag önskar mig en vit jul och kanske ett par hemmastickade raggsocker- gärna i bajsbrun;)...alltså då menar jag i naturlig färg....hahha, Stor kram

Karin: Hej Mariette! Höll på dig hela vägen från audition. Ser fram emot fortsättningen! Har du alltid fått dina förstahandsval, eller har du tvingats till låtlottning någon vecka?
Mariette: Hej hej, det har blivit lottningar vid några tillfällen. Bland annat när det var bleeding love, men då vann jag kampen då vi var 3 som ville ha låten=). Jag och en annan förlorade låten Pride. Så ibland lyckas vi välja samma låtar, men det är så det är men som sagt oftast har jag fått mina förstaval.Kram

Mariette: Tack alla för denna stund i chatten. Kärlek till er alla som följt och hejjat på mig under denna resa! Jag hoppas innerligt att ni fortsätter att stå vid min sida och följa min fortsatta resa. Ni blir inte av med mig så lått;). TÄVLINGEN ÄR SLUT, LIVET BÖRJAR! Kram, kärlek, puss puss...TILLSAMMANS ÄR VI STARKA!!=))))