Är du Sveriges nästa stora innovatör eller entreprenör? Sök till Sveriges största uppfinnartävling!

Det finns massor av geniala idéer som ännu inte sett dagens ljus. Därför söker nu TV4 efter Sveriges bästa nya uppfinning i programmet Uppfinnarna.

Under våren besöker programledaren Martin Timell tre svenska städer under en castingturné tillsammans med en expertjury. Första stoppet blir Umeå lördagen den 12 maj, följt av Jönköping och Stockholm.

Martin Timell är programledare


Den som leder Uppfinnarna är ett av TV4:s mest kända programledarnamn, Martin Timell.
- Jag är i fullkomlig extas över det här programmet! Genom åren har jag säkert fått hundratals uppfinningar och idéer skickade till mig, så jag vet att det finns en enorm innovationskraft i Sverige. Nu vill jag se alla dessa snilleblixtar och uppfinnartyper från hela landet presentera sin idé för vår kompetenta expertjury, säger Martin Timell.

Uppfinnarna åker på turné

I vår åker Uppfinnarna på castingturné i tre svenska städer. Under turnén kommer en jury bestående av experter inom innovation, design och utveckling att bedöma och avgöra vilka idéer som är tillräckligt bra för att ta sig vidare i tävlingen.

Vinnaren får chansen att förverkliga sin idé

Det finns inga krav på att idén har testats eller undersökts innan man söker till programmet. Vare sig det rör sig om en rymdraket eller ett dörrstopp är allt och alla åldrar välkomna. I finalen koras till slut en vinnare som dessutom vinner möjligheten att få ut sin uppfinning på marknaden.

- Vår övertygelse är att den här nya programsatsningen kommer att bli både underhållande och engagerande tv samtidigt som den sätter fokus på en viktig samhällsfråga – behovet av nya och kreativa uppfinningar och innovationer i Sverige, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

Castingturnén besöker dessa tre städer:
Umeå, lördag 12 maj.
Jönköping, lördag 19 maj.
Stockholm, lördag 26 maj.

Mer information om expertjuryn, exakta platser och tider i de respektive städerna presenteras inom kort.

Uppfinnarna produceras i åtta avsnitt och sänds i TV4 hösten 2012.