Nora Linde (Alexandra Rapaport) har tillsammans med sina två barn cyklat ner till stranden Trouville på Sandhamn i Stockholms skärgård för att ta ett tidigt morgondopp. Där gör Nora en makaber upptäckt, en manskropp inlindad i ett fisknät har flutit upp till ytan. Kriminalinspektör Thomas Andreasson (Jakob Cedergren) från Nackapolisen kallas till platsen. Han har ett förflutet i skärgården, som sommarboende på grannön Harö, och har god lokalkännedom. Men det är med mörka minnen i bagaget som han återvänder till skärgården för att lösa fallet.

Den döde mannen identifieras men ingenting tyder på att ett brott har begåtts och fallet är på väg att avskrivas som en olycka. Men så inträffar ännu en händelse, den pekar på att mannen mördats. Det visar sig snart att sanningen bakom mordet är mer komplicerad och går längre tillbaka i tiden än någon kunde ana från början. Pressen ökar på Thomas och hans kollega Carina Persson (Sofia Pekkari). Ledtrådarna är få och de tvingas arbeta hårt under stekheta sommardagar ute i skärgården. Thomas får oväntad hjälp av Nora, ett samarbete som Noras man Henrik (Jonas Malmsjö) vänder sig starkt emot.

Morden i Sandhamn är en svensk kriminalserie från 2010 i tre delar, och är baserad på Viveca Stens kriminalroman I de lugnaste vatten.

Serien sänds måndagen den 20 december, tisdagen den 21 december och onsdagen den 22 december klockan 21:00 i TV4.

Klicka på bilden ovan för att se klippet.