Det är helt okej att borra in sig under favoritpläden i soffan och spänt invänta säsongspremiärerna av höstens inredningsprogram.
För att den ultimata och rätta ”mysfaktorn” skall infinna sig kommer här några tips på vad som skapar stämning och hur du med enkla medel själv plockar hem den.

Helt rätt i höst är att bokstavligen låta ”ute bli inne” och att plocka in det som finns i naturen. Ta till exempel ett större glasfat och börja med att placera ut blockljus i olika höjder. Fyll därefter på fatet med kottar, ekollon, mossbeklädda pinnar och stenar och vips så har du ett arrangemang som skulle platsa i vilket inredningsprogram som helst.
Har du en avlagd tröja eller annat stickat i naturfärg och är lite sykunnig, så kan du med enkla medel sy ett par kuddfodral. Fodralen trär du sedan över förra säsongens medaljongmönstrade kuddar och du har en uppdaterad kuddarsenal.

I höst är det nämligen alldeles rätt att ha handstickade, handvävda och varför inte virkade detaljer i alla former hemma. Hemslöjd är hett!
Helt säkert så kommer hyllorna i de allra flesta butiker snart att fyllas av naturinspirerade produkter. Vill man inte skaffa sig naturens skatter på egen hand då finns möjligheten att köpa sig en liknande höstkänsla. Färgerna som dominerar förutom naturfärger är lin, plommon och aubergine också lite kraftigare accentfärger som orange, knallgult och rött.

Temat rakt igenom hela inredningshösten är, precis som klädmodet, personligt och det skall synas i hemmet vem som bor där. Det som borde vara det enklaste är oftast det svåraste för många.
Det går inte längre att hänga med i trenderna genom att kopiera en inredning på ett möbelvaruhus utan nu krävs för att vara rätt lite mer mod och mycket fantasi. Till exempel så finns det i butikerna just nu möbler i knalliga färger. Leta själv efter till exempel en originell stol på loppis, måla den i en knallig färg. Vips så har du både en unik och en trendriktig möbel.

Charlotte Wallin,
inredningsbloggare