Nicole hittade äntligen sin försvunna far på den hawaiianska ön Oahu och de två återförenades i Spårlöst efter 19 år. När tv-teamet skulle lämna Hawaii stannade Nicole kvar för att lära känna sin ”nya” pappa.

– Vi skulle åka hem efter bara en dag och jag ville så gärna lära känna honom. Jag ville inte åka hem redan. Nu stannade jag i tre veckor.

– Först funderade vi över hur det skulle lösas praktiskt, om det gick att boka om biljetten eller vad tv-teamet tyckte. Men sedan sa pappa ”skit i det, jag betalar en ny biljett hem till dig”. Han ville verkligen att jag skulle stanna, det sa han till mig. Jag blev jätteglad över att han ville lära känna mig och umgås, inte bara träffas lite under en dag.

Känner du att du har fått det du har saknat nu, som du pratade om innan resan?

– Det är klart att jag har fått det jag saknat. Men vi behöver träffas mer för att jag ska kunna känna mig hel igen. Men vi är på god väg.

Vad gjorde ni tillsammans?

– Vissa dagar gjorde vi inget särskilt och andra dagar hittade vi på jättemycket. Vi har åkt båt och solat, käkat, kollat på valar, dykt och varit och shoppat.

– Men vi var inte bara på Hawaii utan åkte till Utah ett tag också. Pappas fru har två barn där så jag umgicks och var ute och festade en del med dem. Pappa visade mig olika platser, vi åkte till bergen bland annat. Vi tog det chill.

Hur är det att umgås med någon som å ena sidan är ens förälder men å den andra helt främmande?

– Innan jag träffade honom tänkte jag en del på det. Jag kände ju inte honom, jag visste inte ens vem han var. Men när jag såg honom visste jag bara. Det kändes helt normalt, som att det verkligen var min pappa.

När du innan återföreningen föreställde dig mötet tänkte du att han skulle be om förlåtelse. Men det gjorde han inte. Hur blev första mötet tycker du?

– Nej, det gjorde han inte riktigt. Han bölade mest, jag också. Men när vi kom tillbaka till huset började jag ställa frågor och han svarade. Han ville väl att jag skulle komma till honom med frågor istället för att han skulle stå och förklara sig.

Hur ser er relation ut nu?

– Vi pratar på telefon näst intill varje dag. Och jag och min pojkvän kommer att åka dit i om tre, fyra månader.

– Det kändes bra ända från början men jag ville ändå inte kalla honom pappa än, det kändes inte så. Men nu känns det mer normalt. Han är min pappa.