Gå loss med kontaktplast, lådor, tvättunnor och hyllsystem för att bringa färg och ordning åt den tråkiga tvättstugan.

Den tråkiga väggen får en ny look med kontaktplast istället för målarfärg. Limma fast rundlar i olika storlekar direkt på väggen. För att vara säker på att mönstret blir snyggt så kan du prova att hålla upp rundlarna först. I fall det bildas luftbubblor under plasten så kan dessa pressas ut med hjälp av en trasa.

Ett hyllsystem är något av det viktigaste i tvättstugan. På enkla skenor sätter vi upp hyllor på väggen. En i lagom höjd för sortering och vikning och två stycken lite högre upp för förvaring.

Förvaring av smutsig tvätt görs enkelt i tvättunnor av plåt. För att få ett moment mindre när det är dags att tvätta, så märk upp tunnorna med kontaktplast för gradantalet och sortera samtidigt som du förvarar innan tvättningen blir av.

Vanliga glasburkar är perfekta för förvaring av tvättmedlet. Dutta färg (matt acrylfärg) med stöppel på burken genom en rund schablon. Skriv sedan på färgen med en vit penna vilken typ av tvättmedel som burken innehåller. Burkarna har sin givna plats på en gallerhylla i kedjor ovanför tvättmaskin och torktumlare.

För att hålla ordning på kläderna så kan förvaringsboxar märkas upp med lappar. Det är bra att sätta dit klädnypor med fästmassa på boxarna, på det viset kan boxarnas innehåll ändras och lapparna enkelt bytas ut.