- I år är det mycket mer fysiskt. Vi testar deltagarna redan innan de får åka ner, så 45 sekunder in i första programmet har redan fem stycken spytt. Där börjar det: välkomna till Robinson, haha.

Vad säger du om årets deltagare? Är de hårda eller en samling mesar?
- Det är en fantasisk blandning. Jag har sett alla Robinson, och den här gången finns det några som slår alla som överlevare. Sen har vi några väldigt bra karaktärer också. Jag har skrattat så jag gråtit vid flera tillfällen.

Hur var det att spela in i Filippinerna?
- Förra året [i Dominikanska republiken; red. anm.] var förskräckligt. Det var storm hela tiden och vi var glada att vi alls fick ut en säsong som ändå var okej. Den här gången kunde vi verkligen ägna oss åt att göra tv.
- Vi har dragit många grejor ganska långt, en del av tävlingarna har kanske gjorts i andra länder men ingen har gjort dem lika hårda som vi. Dessutom har vi ständigt spelat mindgames med deltagarna, de ska aldrig känna sig säkra på vad som händer. De ska ha lite ont i magen i sju veckor.

Det låter nästan sadistiskt.
- De är väl med i Robinson för att bli testade? Robinson ska vara det hårdaste programmet på svensk tv, och deltar man så ska man veta det. Vi talade tydligt om att det här kommer att bli en hård säsong, så har ni nåt tvivel om att ni klarar av det så ska ni stanna hemma.

I år körde du ett slags bootcamp under uttagningen. Vad gick det ut på?
- Det var sista sorteringen av sökande. Vi ville testa hur mycket man var beredd att offra. Jag tycker det var en av de bästa castingarna nånsin.
- Mycket beror på fystestet. Man kan sitta i intervjuer och prata, men när jag körde skiten ur dem på bootcamp så åkte fernissan av. Då ser man vad kommer att hända på ön.

Vem eller vad imponerade mest på dig under inspelningen?
- Under båda mina säsonger har det varit så att de som imponerar mest är de man inte trodde skulle greja det, de som inte har förutsättningarna men lyfter sig och är med hela vägen.

Vad var det galnaste du var med om under inspelningen?
- Utan att gå in på detaljer så hade vi en väldigt allvarlig medicinsk incident. Det var riktigt otäckt.

Du gillar ju själv utmaningar – hur bra skulle du ha klarat av årets upplaga som deltagare?
- Jag vet ju hur jag skulle greja tävlingarna, jag har testat dem och vet mina tider – låt mig säga det hade gått bra.
- Men det gäller inte bara att vara stark utan man måste göra pakter också. När jag inte får äta blir jag ingen trevlig kille, så att svälta samtidigt som man försöker vara snäll, det hade gått åt skogen…