TV4:s nya helgprogram Sportcentralen sänds lördagar och söndagar från förmiddag till tidig kväll och ramar in de starka sporträttigheter som livesänds under helgerna. I Sportcentralen tar TV4s sportredaktion ett brett grepp - tittaren får de stora eventen, matcherna och en heltäckande koll på vad som händer i sportvärlden.

Peppe Eng och Marika Eriksson leder programmet direkt från redaktionsgolvet. Det ger en unik inblick och en känsla av att vara med där det händer - vid nyhetslägen, inför inslag och vid förberedelser av magasin med mera. Sportcentralen ger tittaren sportnyhetssändningar, stjärnmöten, rapporter från TV4:s utsända i världen, dagens snackisar, tittarinteraktivitet och en inblick på redaktionen.

- Sportcentralen är ett helt nytt format, och unikt i sitt slag. Det är den största helgsportsatsningen som gjorts i TV4:s historia. Programmet ska vara här, nu och nära - nära redaktionen, nära händelserna, nära tv-skapandet och nära profilerna, säger Fredrik Olofson, redaktionschef TV4 Sporten.

Jonathan Nordin blir Peppes och Marikas interaktivitetssidekick som håller koll på stjärnornas bloggar, hittar klippen och kommunicerar med tittarna via sociala medier.

Sportcentralen sänds elva helger i TV4 från december till mars och kommer att visa världscupen i skidskytte, VM i skidskytte, handbolls-VM för damer, Elitserien i bandy, VM-finalen i innebandy för damer och delar av SM-slutspelet i ishockey.