Gustafsson 3 tr handlar om en illa skött bostadsrättsförening någonstans i Sverige. I den här föreningen finns det många frågor som tar upp medlemmarnas tid. Till exempel hur hög musik man får spela, varför inte alla är med på städdagen, om man får döpa ett trådlöst nätverk till vad som helst eller hur man hanterar ett grannpar som har högljutt sex.

– Gustafsson 3 tr är ytterligare ett steg i TV4:s humorsatsning. Solsidans enorma succé visar att det finns en sug för högkvalitativ humor i Sverige, och finns det någon komiker som kan tillgodose den efterfrågan så är det Robert Gustafsson, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

I Gustafsson 3 tr spelar Robert Gustafsson tre olika figurer från tre olika generationer, alla boendes i samma bostadsrättsförening. Det är den egensinniga, liberala och frisläppte gamlingen Gustafsson den äldre. Han är även far till ordföranden i föreningen, Fredrik Gustafsson, som förutom att bli hunsad av sin fru ängsligt pensionssparar. Dessutom bor den nitiske vaktmästaren Herman också där, vars världsbild fastnat i ett Hasse och Tage-avsnitt.

Robert kompletteras av en rad kända skådespelare och komiker som spelar grannarna i föreningen. Några av dessa är Dan Ekborg, Magdalena In de Betou, Peter Haber, Meg Westergren, Henrik Hjelt, Anna Gil de Melo Nacimento, Soran Ismail och Rafael Edholm med flera. Dessutom spelar Lasse Berghagen sig själv som nyinflyttad i föreningen.

Manus är skrivet av Sveriges främsta humorförfattare som ligger bakom manus till bland annat Solsidan, Grotesco och den kommande svenska versionen av The Office, Kontoret.

De tio episoderna är regisserade av Kjell Sundvall och serien produceras av Jarowskij för TV4.