1. Vilket tema?

Vilket tema ska du ha? Blir det lyxigt elegant eller lantligt romantiskt? Kanske vill du att hela dukningen ska gå i lila? Tänk till och bestäm dig så blir dukningen enhetligt och fin.

2. Räcker porslinet?

Hur många är ni runt bordet? Räcker det fina porslinet eller behöver du låna något? Ett tips är att kika in på rean för att komplettera servisen.

3. Förändra med löpare

Kombinera dessa på olika sätt och du får ett nytt utseende på dukningen från gång till gång. Finns ofta till bra pris om du inte har något som passar just ditt färgval till nyår.

4. Överraska med placeringskorten

Här finns chansen att överraska och experimentera. Kör du gröna toner i din dukning kan du använda en lime som Designtjejen gjort här. Du kan även skriva ut namnen på papper som du fäster på en tandpetare och sticker ner i en godisbit eller binder i ett snöre runt vattenglaset.

5. Vinterns blommor

Torkade, färska eller inga blommor alls? Din lokala blomsteraffär har säkert ett och annat tips att komma med om du förklarar ditt tema för nyårsdukningen – titta in hos dem!

6. Kandelaber - hit eller miss?

Höga ståtliga kandelabrar är praktfulla och pampiga att använda sig av vid en nyårsdukning. Men inte så trevliga att ha mellan sig själv och bordsgästen mittemot. Kanske kan du placera om ljusstaken när det är dags att sätta sig till bords eller placera ut dem på andra ställen i rummet. Till bords passar värmeljus allra bäst.

7. Pärlor som dekoration

Ett stiligt knep är att använda sig av pärlor i passande färger till dukningen. Pärlor finns att köpa i bland annat hobbyaffärer. Strö dem över bordet eller trä dem på en tråd och använd som servettring.