När mäklarna packar resväskan inför veckans Såld på hus har de ingen aning om var de är på väg. Först på Arlanda får de veta att Turkiet är slutdestination för resan.
– Det var kul att prova mäklarnas kunskaper utanför Sveriges gränser och det visade sig att utmaningen blev riktigt stor, även för våra skickliga mäklare, säger programledaren Caroline Norrby till hemmakanalen.se.

Varför åker Såld på hus utomlands?
– Många svenskar köper bostäder utomlands, både permanentboenden och fritidshus. Det finns en stor nyfikenhet kring detta, hur går det till att köpa ett hem i solen, hur ser bostadsmarknaden ut utanför Sveriges gränser och inte minst – vad kostar det?!

Varför just Turkiet?
– Turkiet är ett av de resmål svenskar vallfärdar till varje år. Allt fler förälskar sig i landet och väljer att investera pengar i en bostad i värmen.

Berätta lite om ert besök i landet!
– Vi tittar på tre väldigt fina bostäder. En golfvilla med lummig trädgård, en lägenhet i en påkostad resort och en lyxvilla med utsikt över det blå medelhavet.

– En sak som man kanske inte tänker på är att det var otroligt varmt när vi spelade in avsnittet, jag tror att temperaturen låg mellan 35 och 40 grader, så vi svettades litervis, men jag tror inte att det påverkade mäklarnas resultat. Tävlingsinstinkten måste de ha packat med i handbagaget till Turkiet och värmen spädde nog snarare på den…

Man blir ju inte alls avis på er som är med i veckans program.
– Nej, jag är inte främmande för fler utlandsprogram, medger Caroline.


På hemmakanalen.se efter programmet:
webbexklusiv intervju med svensk mäklare i Turkiet.

Här hittar du mer information om bostäderna Såld på hus besöker i Turkiet.

Nästa vecka beger sig Såld på hus till Spanien.