Medium


Allison Dubois kan kommunicera med de döda och hon har också en intuition om människor som gör att hon kan känna av personer som är sammanlänkande till brott.
Med sin unika förmåga försöker Allison hjälpa rättsväsendet, samtidigt som hon försöker få ihop sin vardag med sin man Joe och deras gemensamma barn.
Huvudrollen som Allison Dubois spelas av Patricia Arquette.

Lie to me


Huvudrollen som Dr. Cal Lightman – mannen som kan avgöra om du ljuger bara genom att titta på din mungipa – spelas av storskådisen Tim Roth.
Lightman är en cynisk person, med stor integritet, ensamstående och far till en tonårsdotter. Han driver en mycket framgångsrik firma vars huvudsakliga affärsidé består i att bistå företag, privatpersoner, polis, FBI och andra statliga institutioner med utredningar om huruvida olika personer talar sanning eller ej; viktigt när det till exempel är stats- och företagshemligheter som står på spel; och under sig har han ett team av lögnavslöjande experter.

Law & order: UK


I programserien följer man två separata grupper i och omkring London i deras jakt på att lösa brott. Polisen utreder de brott som begås och spårar de skyldiga gärningsmännen. Sedan tar åklagarna över när det är dags att ställa de misstänkta inför rätta.

Law & order: Special victims unit


I det amerikanska rättssystemet blir vissa sorters brott undersökta av en särskild enhet som heter Special Victims Unit. De undersöker och löser brott på något vis är sexuellt baserade, såsom våldtäkter, tortyr, pedofiler och övergrepp på barn. Brotten som denna grupp måste lösa är smärtsamma, känslomässigt tragiska, störda, hemska och ofta riktigt, riktigt äckliga. Varje dag får de in nya brott som ska lösas.

Mord i sinnet


Serien följer den fiktiva psykologen Dr Tony Hill, spelad av Robson Green, och polisen Carol Jordan, spelad av Hermione Norris. Serien utspelar sig i den fiktiva staden Bradfield. Nästan varje avsnitt handlar om en seriemördare som psykologen Dr Tony Hill kommer allt närmare med hjälp av sin förmåga att tränga in i brottslingars psyken.