I TV4:s och Postkodlotteriets nya fredagsunderhållning ska åtta lag från lika många svenska städer slåss om vinnartiteln i Postkodkampen. De åtta städerna är Halmstad, Gävle, Malmö, Göteborg, Umeå, Örebro, Uppsala och Östersund. Varje stad representeras av ett lag bestående av fem personer som bjuder på sig själva och kämpar för sin ort när Sveriges mest våghalsiga stad ska koras. Magplask, kallsupar, vurpor och dramatik är att förvänta.

Programledare är Rickard Sjöberg som med hjälp av Kim Kärnfalk och Sandra Dahlberg leder lagen genom en rad hinderbanor och vattenlekar i bassängen.

– Jag ser verkligen fram emot att leda Postkodkampen. Det ska bli roligt att se deltagarna kämpa för sina städer och jag tror att publiken på plats och alla som tittar runt om i landet kommer sugas med i deltagarnas totala engagemang. Dessutom kommer vi garanterat få oss ett gott skratt när vi ser de åtta lagen tävla i de galna grenarna, säger Rickard Sjöberg.

Postkodkampen är ett nyzeeländskt tv-format som i den svenska upplagan spelas in på äventyrsbadet Fyrishov i Uppsala. Två lag möts i var och ett av de fyra första programmen. Vinnarna i varje program går vidare till semifinal i episod fem och de två segrande möts i final. Det vinnande laget får 100 000 kronor att skänka till ett projekt i sin hemstad.

I varje program delar Magdalena Graaf ut fem miljoner kronor till en vinnande postkod i Postkodlotteriets extradragning.

Postkodkampen sänds i sex delar med start fredagen den 9 juli klockan 20.00.