I skrivande stund pågår inspelningarna av TV4:s nya program Drömmen om Italien. Programserien tar tittarna till en vacker italiensk by i mellersta Italien där några svenska par tävlar om att få starta upp och driva ett bed & breakfast. Programledare för satsningen är Filippa Lagerbäck.

I en liten pittoresk by i det relativt oupptäckta distriktet Marche håller just nu ett bed & breakfast på att växa fram. Marches natur karaktäriseras av ett böljande vackert landskap och en vacker kuststräcka längs med Adriatiska havet. Fem svenska par tävlar här om att få chansen att leva ut sina drömmar. Förutom att kämpa för att bygga upp pensionatet ska paren dessutom lära känna byn och lära sig språket. Det par som blir kvar i programmet längst får prova att driva pensionatet under en tid efter att inspelningarna avslutats.

- Drömmen om Italien är ett starkt och engagerande realityprogram med fem par som delar en gemensam dröm - att få lämna den grå vardagen i Sverige och driva ett litet pensionat i en italiensk by. Filippa är den perfekta programledaren för detta med all sin kunskap om landet och språket och det känns fantastiskt roligt att hon är tillbaka i TV4 igen, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk.

Programserien leds av Filippa Lagerbäck som själv bor och arbetar i Italien.
- Det känns fantastiskt roligt få arbeta med ett projekt som Drömmen om Italien, då jag själv sedan nästan tio år verkligen lever den italienska drömmen och kan dela med mig av mina erfarenheter och kärlek till den italienska landsbygden. Vem har inte drömt om att lämna vardagen bakom sig och öppna ett charmigt bed & breakfast på landet? säger Filippa Lagerbäck.

Programformatet har tidigare sänts i Holland, Belgien samt Danmark med stor framgång.

Filippa Lagerbäck:


Filippa bor sedan tio år tillbaka i Milano. Förutom att arbeta med Drömmen om Italien jobbar hon även med italiensk tv. Hon har bland annat arbetat med olika nöjesprogram för det privata tv-nätet, Mediaset, och är just nu aktuell i stora underhållningsprogram i de statliga kanalerna RAI. Hon har tidigare även varit programledare för TV4:s Farmen skärgården år 2004.