Plocka fram ett par avlagda jeans. Har du inga så kan du köpa det på Myrorna eller dylikt second hand-butik.
Klipp av benen och klipp bort en sidsöm så att varje avklippt ben bildar ett tygstycke. Sy ihop alla tygstycken med varandra. Idén är att få ett så stort tygstycke så att du kan sy en tub av det.

Sy fast en linning från ett par jeans eller skarva ihop två linningar och sy fast dem i ena änden av ditt stora tygstycke. Tänk på att jeans är kraftigt så se till att använda en stark nål, 90 eller 100. Sy nu ihop ändarna så att det bildas en tub av ditt jeansstycke. Mät tubens diameter och klipp till ett runt tygstycke av en jeanskjol eller av ihopskarvade jeansben. Det runda tygstycket utgör säckens botten och måste därför passa tuben. Tänk på sömsmånen när du klipper till rundeln.

Klipp till ett brett band som är så långt att det räcker från säckens botten, upp genom hällorna i linningen och ner till botten igen.

Nåla fast bandets två ändar och sy fast dem tillsammans med bottentyget i tubens ena ända. Vräng tuben åt rätt håll.Med banden kan du på ett enkelt sätt stänga din tvättsäck. Banden fungerar också som handtag.

När du ändå klippt sönder jeansen, så passa på att använda resten också. Sy en handväska av två jeansbakar. Det är bara att sy ihop två stycken, sätta en linning upptill runt kanten och sy fast axelremmar. Du får garanterat en personlig väska.