tv4.se når Danny och Jeanette i den replokal där de spenderat åtskillig tid de senaste månaderna. Det är dagen innan avresan till Glasgow.
- Vi hade uppehåll i juli men vi satte koreografin i slutet av juni och sen har vi dansat hela augusti och fram till nu. Det har varit tre dagar i veckan, tre timmar per dag, och senaste veckan så har vi kört hela tiden, tre-fyra timmar varje dag, säger Danny.
- Och inga pauser! lägger Jeanette till.

Deltagarna har själva fått välja vad de ska dansa, och i Dannys och Jeanettes fall blir det en cha-cha.
- Jag tyckte Danny skulle passa bra i en chacha, han har ju de kubanska rytmerna i sig, säger Jeanette.
- Från mammas sida, säger Danny. Hela familjen är uppvuxen på Kuba, så salsa och latin har varit en stor del av min uppväxt.

I Let’s Dance dansade Jeanette med Karl-Petter, men hon har bara beröm till sin nya partner:
- Danny har mycket mer erfarenhet av att stå på scen, och dansmässigt har han också mer erfarenhet. Det är mycket lättare att lära honom och han förstår mycket dansspråk som jag talar. Med Karl Petter fick jag ta fram bondespråket och det var lite svårare, skrattar hon.

Så här i efterhand, Danny, vad har Let’s Dance betytt för dig?
- Otroligt mycket. Jag har ju fått lära mig att föra en dam! Nu kan jag grunderna i många av de populära danserna och det kommer jag att bära med mig hela livet.
- Sen kan jag inte sticka under stol med att programmet har varit oerhört nyttigt och bra för mig PR-mässigt. När jag är ute i landet och spelar, själv eller med EMD, så märker jag hur inte bara de yngre utan även en äldre målgrupp från 30 och uppåt kommer fram och nyper mig i kinden och tycker att jag är duktig.

Vad tror ni om era chanser i Eurovision Dance Contest ?
- Jag tror det kan gå bra. Vi går ut först i programmet, och vi tror det är positivt. Vi öppnar showen med fart och fläkt som folk förhoppningsvis minns, säger Jeanette.
- En förstaplacering är ju drömmen men…topp tre, det är målet! säger Danny.