1. Lär känna området
Ta god tid på dig att ta reda på skillnaderna mellan olika områden där du är intresserad av att köpa bostad. Ett kvarter kan skilja sig jättemycket från ett annat - både när det gäller pris och karaktär.
Här ska man inte förlita sig på mäklaren, utan det gäller att få tag på någon oberoende person som känner till området. Ett tips är ta konakt med svenska föreningar som kan finnas på orten. Exempelvis kan ofta Svenska kyrkan förmedla kontakter till olika svenska intresserföreningar utomlands.

2. Hitta en bra mäklare
Försök få tag på en fastighetsmäklare som arbetat och/eller bott länge på orten, så att det går rätt till och att han/hon kan ge dig rätt referenser. Gör research kring mäklaren, googla på mäklarens och mäklarfirmans namn. Det är ju den här personen som ska företräda dig i bostadsköpet.

3. Lokalisera viktiga inrättningar
Ta reda på vilka faciliteter som finns i området. Var ligger närmaste post, bank, sjukhus och flygplats? Detta är frågor som kan vara bra att ställa sig innan man bestämmer sig för var man ska köpa bostad. Att det står angivet att det finns ett närbeläget köpcentrum behöver exempelvis inte alls innebära att det finns en bankomat där.


Källa:
Staffan Strandh, Malmöhusmäklarna