Hur vet jag om jag tittar analogt eller digitalt, och hur byter jag från analog- till digital-tv?

– Vi hänvisar till Com Hem för frågor om hur man byter till digital-tv. För den som vill titta på våra program omedelbart går det bra att göra det via exempelvis TV4 Play på dator, mobil eller surfplatta, Charlie Forsberg kommunikationschef TV4 Media.

Här kan du läsa om hur du byter från analog- till digital-tv.

SÅ HÄR KAN DU TITTA PÅ TV4

Via datorn
webbsidan TV4 Play kan du helt gratis se en stor mängd av våra program.

Via mobilen och surfplattan
Appen TV4 Play finns till både Android-enheter, iPhone-telefoner och surfplattor. Appen har samma utbud som TV4 Plays webbsida och kan laddas ned via Google Play respektive AppStore.

Via Chromecast
Har du en Chromecast-enhet är det enkelt att titta på de program du vill antingen via din dator eller via en app. Är du uppkopplad till samma nätverk som en Chromecast kommer du att se en särskild ikon i TV4 Plays app. Klickar du på den kan du välja att börja chromecasta och väljer helt enkelt de program du vill se.

Använder du dig i stället av en dator kan du via webbläsaren Google Chrome trycka på ”Visa” i menyn. Där kan du sedan välja ”Casta” och får då ett förslag på chromecast-enheter du kan koppla upp dig till. Du startar sedan videon du vill se från TV4 Plays webbsida.

Via Apple TV
Att titta på TV4 via Apple TV är relativt enkelt. Du besöker AppStore och laddar ned TV4 Play. Du loggar sedan in i appen med hjälp av dina inloggningsuppgifter. Har du inga sådana sedan tidigare kan du skapa ett konto.

När du väl loggat in får du en kod på rutan i Apple TV och en text som säger att du ska logga in via en extern enhet. Via din mobil, surfplatta eller dator väljer du sedan att besöka aktivera.tv4play.se och fyller i koden du ser på din Apple TV – sedan är det bara att titta på det du vill!

Fler instruktioner för hur du använder TV4 Play på just din enhet finns här.