TV4-Gruppen och Telenor har allt sedan TV4-Gruppen förvärvade C More Entertainment haft ett nära samarbete. Den affär som i dag presenteras är en fördjupning av detta samarbete med syfte att stärka Canal+. Samägandet öppnar också upp för nya satsningar och affärsmöjligheter inom media och telekom, där respektive part tillför både kunskap och kreativitet.

- Vi är mycket glada över att kunna presentera den här affären. Telenor och TV4-Gruppen kompletterar varandra väl och tillsammans är vi en "perfect match" för att utveckla Canal+, säger Erik Nord, vd för Telenor Media and Content Services.

För Canal+ abonnenter kommer de positiva förändringarna att synas direkt. Flera spännande projekt lanseras som ett resultat av det nya samarbetet, exempelvis lanserar Canal+ ett flertal nya premiumkanaler i Norden. Som kommunicerades i går stärker Canal+ också sin rättighetsportfölj med nya attraktiva sporträttigheter, som italienska Serie A, högklassig tennis och amerikanska proffsbasketligan NBA, samt utökar kraftigt satsningen på spanska La Liga, Allsvenskan i fotboll och Elitserien i ishockey. Canal+ abonnenter kommer därmed även fortsättningsvis att kunna förvänta sig det bästa premiumutbudet av sport, film och serier, där Canal+ bland annat har exklusiva rättighetsavtal med sex av åtta Hollywoodstudior. Ambitionen är också att starta ytterligare nya tv-kanaler i Norge och Danmark.

- Canal+ har utvecklats mycket väl sen vi förvärvade bolaget 2008 och visade sitt bästa resultat någonsin förra året. Nu skapar vi ännu bättre förutsättningar för Canal+ att kunna behålla positionen som Nordens ledande tv-operatör inom premiumsegmentet, och dessutom utveckla erbjudandet ytterligare, säger TV4-Gruppens vd Jan Scherman i en kommentar.

Canal+ operativa verksamhet är oförändrad och bolagets affärsmodell kommer även fortsättningsvis bygga på en operatörsoberoende strategi med målsättningen att erbjuda premiumtjänster till befintliga och nya abonnenter i Norden. Fördjupningen av det mångåriga och nära samarbetet mellan TV4-Gruppen och Telenor kring Canal+ innebär således att alla tre bolag kommer att fortsätta att bedriva sin verksamhet med samma marknadsmässighet gentemot övriga samarbetspartners som tidigare. Kontrollen över C More Entertainment kommer inte att förändras till följd av affären utan bolaget kommer fortsätta att vara majoritetsägt av TV4-Gruppen.