- Vi är mycket stolta och glada över att ha säkrat rättigheterna till detta fantastiska program. Tillsammans med Idol och X-factor så är The voice det absolut starkaste som finns i musikgenren och nu blir TV4 hemvist för samtliga dessa tre världsformat, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk.

The voice är formatet som sätter rösterna i fokus. I tre olika tävlingsmoment ska den bästa rösten utses. Tävlingen startar med en så kallad blindaudition där fyra kända coacher endast kan höra den tävlandes röst. Coacherna väljer talanger till sitt eget team. Dessa blindauditions följs sedan av momentet battle rounds där talangerna sjunger för att få stanna kvar i tävlingen. Programmet avslutas sedan med liveprogram där de en efter en får lämna programmet. Tillslut tävlar fyra fantastiska röster mot varandra i en storslagen final. Under liveprogrammen har tittarna möjlighet att påverka resultatet genom att rösta på sin favorit.

-Det unika inslaget i The voice med blindauditions där de fyra coacherna bedömer talangerna endast utifrån deras röster är ett oerhört starkt och tilltalande moment som särskiljer The voice från allt annat vi sett tidigare, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk.

The voice har rönt stora framgångar runt om i världen och blivit en megasuccé på NBC i USA med coacherna Christina Aguilera, Adam Levine, Blake Shelton och Cee Lo Green. I Nederländerna är The voice en enorm tittarframgång med de bästa siffrorna på nederländsk tv på primetime under 2010.

Nordisk Film TV producerar. Universal Music är samarbetspartner. Talpa är formatsägare