Expressen och TV4 gör gemensam sak och bildar ett bolag för utveckling av mobila tjänster. Och den ska ställa sig vid rodret som vd för det nya bolaget är den tidigare chefredaktören på Expressen Otto Sjöberg.

– För oss inom TV4-Gruppen är det självklart att fortsätta vår offensiva satsning på mobila tjänster och vi ser en nästintill explosionsartad tillväxt inom området, säger Mattias Fyrenius chef för TV4 Nya Medier och styrelsemedlem i det nya bolaget.
Otto Sjöberg klev av jobbet som chefredaktör på Expressen strax innan jul, och nu kommer han tillbaka som VD för ett bolag som ska samla TV4 och Expressens mobila tjänster - och utveckla nya.

Varför just nu?
– Nu är tiden helt rätt. Både Expressen och TV4 har stora digitala enheter där mobilen har varit en viktig del. Men med ett nytt område är det viktigt att samla kraft och fokusera vilket är vad vi gör nu.

Hur ska ni synka innehållet mellan Expressen och TV4?
– Det är två bolag och två kanaler som kompletterar varandras innehåll utmärkt, det har inte minst visats genom tidigare samarbeten. Det är den vanliga ekvationen 1+1=3. Eller kanske till och med 4 i det här fallet.

Från chefredaktör på Expressen till VD för ett bolag som ska jobba med mobilt innehåll, hur känns omställningen?
– Jättekul. När jag slutade på Expressen var det en väldigt viktig förutsättning att jag ville göra något helt nytt - efter 7 år i en väldigt stor organisation. Nu ville jag göra något som var helt annorlunda och det är samtidigt inte helt nytt för mig, jag har ju en bakgrund inom digitala medier, bland annat på TV4.

Vill man verkligen ha mobilen till annat än att ringa?
– Skojar du? Fråga Hugo,13 år? Det minsta den generationen gör med mobilen är att ringa i den. De använder den till allt annat, den är deras livlina.

TV4-Gruppen och Expressen har under det gångna året hittat fram till ett antal framgångsrika samarbeten och ambitionen är att det nya gemensamma bolaget skall bli den ledande mobila medieaktören i Sverige.

– Vi är övertygade om att mobila tjänster är nästa starka digitala plattform. Utmaningen är så stor och spännande att vi vill göra detta tillsammans, säger Bengt Ottosson, vd för Expressen och blivande styrelseordförande.