Nu lanseras TV4 Play som app till Androidtelefoner. Enligt mätföretaget Mediavisions sista kvartalsrapport för 2010 uppgick antalet androidanvändare till 690 000 i Sverige. Marknaden för smarta telefoner förväntas växa starkt de närmaste två åren och prognosen pekar mot att upp till 4 miljoner användare kommer finnas registrerade 2012.

- Det känns kul att vi äntligen kan ta det här steget, marknaden för smarta telefoner har en enorm potential och vi har märkt av en stor efterfrågan från androidanvändare, förklarar Cecilia Beck-Friis, direktör TV4 Digitala medier.

TV4 Play-appen är gratis att ladda ner och innehåller precis som på webben en annonsfinansierad catch up-del, det vill säga möjligheten att se hela program i efterhand i sju dagar, samt en premiumfunktion, där tittaren erbjuds previews och hela säsonger av program och serier.

- Dock finns det begränsningar i de mobila rättigheterna som gör att vissa av de program som man kan se på webben, inte ges plats i mobilen. Men vi jobbar hela tiden med att stärka innehållet ytterligare och skaffa så mycket rättigheter som möjligt för alla plattformar, förklarar Cecilia Beck-Friis.

Appen är framtagen av iDeal Apps och lanseras på Android market i dag, måndagen den 2 maj.