Upplev framtidens tv-kvalitet i Almedalen. Besökare på TV4:s spelplats kan under Almedalsveckan 2014 uppleva alla partiledartal i det nya tv-formatet ”4K/Ultra HD”. 4K-produktionen kan enkelt beskrivas som 4 gånger så bra som vanlig HD-kvalitet.

- Vi arbetar ständigt med att utveckla TV4 och TV4 Play för framtidens tv-upplevelse. 4K-upplösning kommer vara alltmer efterfrågat och vi vill nu testa vilka nya möjligheter formatet kan erbjuda oss och våra tittare, säger Cecilia Beck-Friis, vice vd och ansvarig för teknik inom TV4-Gruppen.

Behövs det speciella kameror?
- Ja, produktionen i Almedalen filmas med en speciell kamera (SONY PMW-F55). Den avancerade tv-signalen transporteras från Almedalsparken till TV4:s studio med hjälp av fiber-kabel, berättar TV4:s digitala projektledare Jonathan Nordin.

Kan man se sändningen hemifrån?
- Ännu finns ingen känd information om när svenska tv-distributörer kommer att erbjuda 4K-sändningar till de konsumenter som har 4K-teknik i sitt hem. Produktionen i Almedalen är främst en möjlighet för besökare, på plats i Almedalen, att se och uppleva det nya formatet, fortsätter Jonathan.

Så sänder TV4 i Almedalen - se hålltiderna