Felix Herngren spelar Alex som återvänder till sin barndomsvilla i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Runt Alex och hans familj finns både barndomsvännen Fredde och släkt och grannar som alla jagar lyckan med blåslampa.
- Vi hoppas att folk känner igen sig i serien eftersom vi har öst mycket ur våra egna och vänners liv, säger Felix Herngren.

Handlingen kretsar kring Alex, Felix Herngren, bäste vännen Fredde, Johan Rheborg, och deras gamla barndomsvänner som alla bor med sina familjer i en del av Saltsjöbaden som kallas Solsidan. Gänget lever ett liv som är kusligt likt det liv som deras föräldrar levde på 70- och 80-talet. Skillnaden är att linoleumgolv, svart kaffe och Volvo 240 har bytts mot oljad ekparkett, latte och Volvo SUV.

- Solsidan är en modern komedi med vass humor, hög igenkänning och stor värme som garanterat går hem hos tv-tittarna. Jag är oerhört stolt och glad över att vi har samlat flera av Sveriges främsta humorprofiler i serien, säger Fredrik Arefalk programchef TV4.

Solsidan är en komediserie om den roligaste och jobbigaste tiden i livet, när barnen är små, villan är nyköpt och karriären i sin mest intensiva fas. Den handlar om relationer, parmiddagar, småbarn, renoveringar, sydvästläge på tomten och andra livsavgörande problem och utmaningar.

Seriens huvudregissör är Felix Herngren och för manus står Felix Herngren, Ulf Kvensler, Jacob Seth-Fransson och Pontus Edgren.

- Pontus Edgren, Jacob Seth-Fransson, Ulf Kvensler och jag har länge pratat om att det vore roligt att göra en mer satsad dramakomedi där manus och karaktärer får lite mer tid på sig att växa fram, och nu har vi fått chansen att göra det för TV4. Att dessutom få spela med i serien och regissera tillsammans med Jacob och Ulf känns enormt kul, säger Felix Herngren.