Sedan en tid pågår arbetet med att sätta en ny organisation när TV4 blir ett nordiskt mediebolag. Det innebär en kraftsamling såväl internationellt som lokalt. Ett led i en rad olika förändringar som kommuniceras löpande berör programsidan.

- Genom att samla den lokala produktionen under Viveka, får vi ett koncentrerat fokus på den digitala förflyttningen för samtliga program och en samlad publicistisk linje, säger Åsa Sjöberg, innehållsdirektör TV4 Media.

Förändringen innebär också att de chefer som rapporterar till ”Programdirektör nyheter, samhälle och allmän-tv” får utökat ansvar.

Fredrick Malmberg blir programchef Nyheter med utgivaransvar för nyheter och Kalla fakta.

Johanna Thulin Bratten blir programchef Samhälle med utgivaransvar för Nyhetsmorgon, Malou efter tio och Efter fem.

Nuvarande programcheferna Susanna Badilla och Mia Lindqvist får ett ökat ansvar för samtliga program inom allmän-tv.

I Viveka Hanssons närmaste ledningsgrupp ingår också onlinechefen, Alexandra Forslund och creative director Sven Stojanovic, som nu kommer att jobba med ett mer övergripande strategiskt fokus mot samtliga innehållsproduktioner.

 -Jag ser oerhört mycket fram emot det här nya och spännande uppdraget. Jag har ett superteam med mig, med en samlad erfarenhet i världsklass, så det känns tryggt, säger Viveka Hansson.

-Vårt uppdrag är enkelt formulerat. Vi ska fortsätta leverera tv i världsklass – via alla plattformar.