I Mammas pojkar ska några singelkillar hitta sitt livs kärlek. Till saken hör att dessa män har en väldigt, väldigt nära relation till sina mammor, och deras mödrar är gärna behjälpliga att få hjälpa till med att välja den perfekta kvinnan åt sina söner. Mammorna ställer höga krav på den tilltänkta och frågor man ställer sig är: "Vem är egentligen den viktigaste kvinnan i dessa mäns liv?" och "Vem är det egentligen som väljer flickvännen, mamman eller singelkillen?".

30 singelkvinnor tävlar

På ett hotell ska 30 ensamstående kvinnor tävla om att vinna killarnas hjärta och få romansen att blomma med någon av männen. Men tjejerna måste dela hotellet med killarnas mammor. Killarna själva bor i en närliggande villa och gör endast besök när det är tävling, dejt eller när det är dags att välja vilka tjejer som ska få vara kvar eller vilka som måste lämna programmet.

Ett relationsdrama

I mammas pojkar finns många relationer som sätts på prov och som skapas på nytt. Ett relationsdrama där mammor, deras söner och den tilltänkta svärdottern är i centrum och alla vill de bara det bästa för singelkillen – att hitta den perfekta kärleken där alla partner överrens.

I USA produceras Momma's boys av Ryan Seacrest (American Idol) och Andrew Glassman (Genomsnittliga Joe).