Under fredagskvällen direktsändes den stjärnspäckade Kristallen-galan där TV4-Gruppen och C More tillsammans tog hem sex priser. Mandelmanns gård skrällde med hela tre vinster och Tilde de Paula Eby och David Hellenius vann åter igen publikens hjärtan och prisades som Årets kvinnliga respektive manliga programledare. Dessutom vann Torpederna och hela svenska folkets Leif GW Persson hyllades med Årets hederspris. 

- Marie och Gustav Mandelmanns kärlek till jorden, djuren och varandra har tagit publiken med storm. Deras befriande personligheter, deras livsstil och närheten till det enkla livet på Österlen har gått rakt in i publikens och Kristallenjuryns hjärtan, säger Åsa Sjöberg, innehållsdirektör Bonnier Broadcasting.

När tittarna ska välja sina favoriter bland Sveriges främsta programledare faller valet för andra året i rad på Tilde de Paula Eby och det blev femte gången gillt för David Hellenius.

- Det här priset delar jag med alla mina kollegor men framförallt med tittarna, för utan dem hade det aldrig blivit vare sig tv eller något pris för den delen! säger Tilde de Paula

- Tilde och David står ut med sitt varma och professionella programledarskap – de är passionerade och hårt arbetande som få – och det är inte konstigt att de vinner tittarnas röst. De har ett unikt förbund med publiken och är båda i en klass för sig, säger en stolt Åsa Sjöberg.

Tv-priset Kristallen delades ikväll ut för trettonde året i rad och sändes i SVT 1. 18 statyetter delades ut till välförtjänta tv-insatser under det gångna året och TV4-Gruppen och C More var nominerade i 20 kategorier. TV4-Gruppen tog hem 6 priser, varav 3 priser röstades fram av tittarna.