Kriget i Syrien har drivit ett stort antal människor på flykt, och många av dem finns nu i flyktingläger i Libanon, Jordanien, Irak och Turkiet. Nyhetsankaret Anders Kraft befinner sig i Bekaa-dalen tillsammans med fotografen Staffan Ahlström i Rädda Barnens flykting- och uppsamlingsläger i Libanon vid gränsen mot Syrien.

- De här är människor som flytt med bara de kläder de hade på kroppen och tunna eller inga skor alls. Här finns ett jättelikt behov av hjälp, säger Anders Kraft.

Skildrar det brutala våldet

Utrikesreportern Bertil Karlefors och fotografen Jacek Machula kommer att rapportera inifrån Syrien och skildra det brutala våld som drabbar befolkningen i striderna mellan oppositionen och regimens styrkor.

Jonas Gummesson, chef för TV4Nyheterna, säger:

- Våldet slår blint i Syrien, människor dödas och drivs på flykt och det har vi skildrat i kontinuerligt i våra program sedan konflikten började.

- Nu satsar vi extra resurser och engagemang och det känns som en oerhört angelägen satsning i den situation som råder. Vår förhoppning är att det ska öka våra tittares kunskap och insikt om vad som faktiskt pågår i Syrien och hur oskyldiga drabbas.

TV4 kommer att sända reportage och live i flera av våra kanaler. TV4Nyheterna, Nyhetsmorgon och i TV4 News. På tv4.se finns inslag och fakta om Syrien.

Barn på flykt

Rädda Barnen intensifierar även sin insamling för Syriens barn på flykt:

- Antalet flyende barn ökar hela tiden, nu över hundratusen barn, och vi oroar oss för vintern. Redan i oktober kommer det vara nollgradigt i flera av flyktinglägren, säger Mari Mörth, humanitär chef hos Rädda Barnen.

- Vi har behov av allt. Tält, filtar, kokredskap och inte minst mediciner. Barnen måste kunna hållas varma och friska och få tillgång till skola för att kunna bearbeta sina upplevelser av konflikten.

Så gör du för att hjälpa.