Mynta

Mynta är ett trevligt ogräs. Det viktiga är att avgränsa med kruka eller annat så att växten inte sprider sig. Myntan kan på bara några år ta över en hel rabatt om man inte ser upp.

Ringblomma

Ringblomma är en ettårig växt som sås på våren och är extremt lättskött. Ska stå soligt och behöver mycket vatten. Blomman fröar och återkommer därmed år efter år.

Hortensia

Hortensia kan vara en krävande blomma. Men sorten Endless summer, är en ny art som är mer flexibel. Till skillnad från vanliga Hortensior blommar sorten på årsskotten, vilket betyder att växten inte är beroende av att skotten kan övervintra. Blomman behöver mycket vatten och lite surare typ av jord - blanda ut med torv!

Rödbladig smällspirea Diablo

Rödbladig smällspirea Diablo - mörkröda blad och vita blommor. Växten är väldigt tålig och rekommenderas att stå soligt för att behålla den fantastiska färgen på bladen. Arten trivs i de flesta typer av jordar.

Klotkörsbär

Klotkörsbär är ett lite speciellt körsbärsträd med en rund krona. Fördelen med trädet är att man inte behöver klippa det eftersom det bibehåller sin klotform. Kategori prydnadskörsbär, det växer med andra ord inga bär, endast blommor. När du planterar behöver du blanda ut den befintliga jorden med kvalitetsjord.

Vit echinacea

Vit echinacea är en perenn som faktiskt är släkt med växten som utvinns till förkylningsmedicin. Rätt ovanlig men trevlig och väldigt lättskött. Trivs i solljus.