Liksom programmet Äntligen hemma bjuder mässan på mängder av inspiration och tips, men här kan du även ”prova på” direkt på plats. Få hjälp med att bygga trätrall, känn på hur det är att kakla, våga måla och inspireras till att tapetsera. Här finns dessutom många utställande företag som kommer med expertis om olika produkter.

Mässan är ett perfekt forum för besökare som gillar att bygga, renovera eller fixa hemma både inomhus och utomhus.

– Om man ska investera i sitt hus, kan det vara bra att jämföra olika produkter direkt på plats. Här kan man ställa frågor, känna efter och bli trygg i sina val. Mässan riktar sig till hela familjen, då flera barnaktiviteter finns på plats, säger Karin Andersson, projektledare.

BETONG
Är ett mångsidigt och mycket starkt byggmaterial. Man arbetar med armering av betongkonstruktioner, golvläggning, montering och gjuter golv, väggar och pelare. Du kan också jämna till betonggolv med olika sorters spackel. Vill du lära dig mer?

TRÄ
Material, verktyg, maskiner och arbetsmetoder har utvecklats. Träarbetaren finns oftast med under hela bygget, från formsättning av grunden till taktäckning och inredning och verandor.
Byggteknik, material, verktyg och maskiner har successivt förändrat.
Jobbar du rätt?

MUR
För de mesta arbetar muraren med tegel och lättbetong, men även putsning med olika sorters teknik är en väsentlig del av yrket.
Det utför också putsning med olika sorters bruk som sprutas eller läggs på för hand. Man kan också göra vissa inredningsjobb, t.ex. väggar av tegel eller puts och murverk för spisar. Vill du prova på?

PLATTSÄTTARE
Plattsättare klär innerväggar eller golv med kakel, klinker, konstbetongplattor eller mosaik, oftast inomhus. Plattorna ska sättas i rätt mönster, med rätt sorts lim och fogarna ska härda på rätt sätt. Det är inte så lätt, kom gärna och prova!

FÖNSTERRENOVERING
Hur dåliga kan fönstren vara för att man skall bevara dem? De flesta gamla fönster går att rädda. Det tar sin tid, men är mödan värt. Följ momenten steg för steg. Vi plockar ur glas, renoverar bågen, kittar och går igenom målning. Här får du prova på alla moment!

PLANERA DITT HEM - TA MED DINA SKISSER
Planerar du en om- eller tillbyggnad av ditt hus, fritidshus eller kanske nytt garage? Ta med dina ritningar och skisser till mässan! RitningarOnline.se erbjuder 15 minuters konsultation.
Mer om vilka aktiviteter som pågår i olika montrar hittar du här »