Liw Pålsson driver sedan i våras gården hon växte upp på tillsammans med sina föräldrar och två anställda varav en engelsman från Manchester.

För att hålla kontakt med sina vänner pratar Liw Pålsson ofta i telefon då de bor en bit ifrån varandra. Hennes närmsta vän bor sex mil ifrån henne i Östersund men när de ses går de gärna ut och dansar till favoritbandet Jannes. Det händer att hon kommer direkt från dansen mitt i natten för att fodra djuren.

– Det är svårt att hitta någon att leva med när man är bonde, säger Liw Pålsson när det kommer till kärlek. Hon har ännu inte hittat någon som förstår hennes livsstil för att ett förhållande ska kunna fungera.

För Liw Pålsson har det inte alltid varit ett självklart yrkesval att bli bonde trots att hon alltid haft det i tankarna när inget annat lockat. Av en slump började hon på en jordbruksskola och var där med fast.

– Jag är dock fortfarande inte säker på om jag kommer vara bonde resten av livet, säger Liw Pålsson, utan är tydlig med att hon inte kommer att ”försumma sitt liv” genom att prompt vara bonde. 

Namn: Liw Pålsson
Ålder: 22 år
Bor: I Jämtland 6 mil norr om Östersund
Familj: Mamma, Pappa och systrarna Britt och Ann
Sysselsättning: Driver mjölkgård med 130 mjölkkor
Bästa med att vara bonde: Friheten, djuren och utmaningen
Svårast med att vara bonde: Tid och ekonomi
Gör helst på fritiden: Dansar till dansband