I programserien får tittarna lära känna fem par med en sak gemensamt, de blev alla föräldrar tidigt i livet. Med hjälp av en hemkamera dokumenterar familjerna sin vardag där de delar med sig av sina drömmar, förhoppningar och rädslor. När klasskamraterna är på väg att ta klivet ut i vuxenlivet är våra unga mammor och pappor mitt uppe i att få ihop ekonomi, blöjbyten och framtidsplaner. Hur reagerar omgivningen när man blir förälder i tonåren? Hur går det att kombinera skola och föräldraledighet? Och kan man förbereda sig på omställningen i att bli förälder?

-Jag är oerhört glad att vi nu sjösätter den här unika satsningen. Våra unga föräldrar kommer att filma sig själva varje dag och lägga ut sina historier i TV4 Play utöver att vi varje vecka klipper ihop program som sänds i TV4 Play. Unga föräldrar är en del i den omfattande storsatsningen på Play-exklusiva program och det känns otroligt spännande att se hur projektet kommer tas emot av tittarna, säger Anton Glanzelius.

Det här är våra unga föräldrar:

Sindy Niklasson, 21 år och Michael Sjöberg, 23 år, Stockholm

Michael studerar till sjuksköterska och Sindy är mammaledig men planerar att utbilda sig till biolog. Tillsammans har paret en son.

Tomas, 21 år och Amanda, 21 år, Lidingö, Stockholm

Amanda har precis avslutat sin föräldraledighet och påbörjat en utbildning på universitet. Tomas är pappaledig med gemensamma sonen Benjamin. Tomas har en 4-årig dotter från ett tidigare förhållande som bor hos familjen varannan vecka.

Vanessa Vuori, 16 år och Tobias Haaparanta, 20 år, Borlänge

Vanessa är mammaledig och planerar att börja plugga till hösten, hon vill bli makeupartist. Tobias söker ett heltidsjobb. Tillsammans har de en dotter.

Linn Berg, 16 år och Tomas Conradsson, 22 år, Hedemora

Linn och Tomas ska snart bli föräldrar till en liten dotter. Tillsammans drömmer om ett stort garage fullt av bilar som de kan skruva på tillsammans. 

Cornelia Nilsson, 16 år och Jakob Engberg, 19 år, Västerås

Cornelia mammaledig med gemensamma sonen Alwin och Jakob är arbetssökande. Cornelia vill i framtiden komma in på fordonslinjen på gymnasiet och bli lastbilschaufför.

Programmet består av tolv avsnitt som publiceras veckovis i TV4 Play, på torsdagar med premiär den 19 mars. Under hela veckan kan tittarna även följa familjerna via dagliga videoklipp i TV4 Play och på tv4.se.