USA-val 2016

Facebook skickar vykort för att bekräfta identiteter

Facebook ska framöver skicka vykort via post för att bekräfta identitet och vistelseort för personer som vill köpa annonser i samband med val. Ryska intressen använde den sociala plattformen för påverkan i det amerikanska valet 2016 och Facebook vill nu möta kritiken att man inte agerade tillräckligt snabbt kring detta.

"Om det är olagligt återstår att se"

Donald Trump Jr, träffade ryska juristen Natalia Veselnitskaja i juni, två dagar, två dagar efter det att hans pappa blev Republikanernas presidentkandidat. Han ska ha lovats information som skulle vara skadlig för Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton. Donald Trump Jr. säger själv att han inte berättat sin pappa, president Donald Trump, om mötet med den ryska juristen; "Det fanns inget att berätta", säger han i en intervju med Fox News. President Donald Trump twittrade under tidig eftermiddag, svensk tid, att hans son framträdde öppet och oskyldigt och kallar det hela den största häxjakt i politikens historia. Vår utrikeskommentator Jonas Björk medverkar om vad som hänt, hur utredningarna går och vilka konsekvenser det kan få.

Här går Trump till attack mot reportern

Om tio dagar blir Donald Trump USA:s president och igår höll han sin första presskonferens. Men det dröjde inte länge innan han hamnade i bråk med en journalist.

Ny rapport: Putin bakom hackerattack

En amerikansk underrättelserapport slår fast att Rysslands president Vladimir Putin gav order om att påverka presidentvalet i USA och skada Hillary Clintons kampanj. "Rapporten är skarpare än tidigare", rapporterar Rolf Porseryd.

USA-valet kan ha manipulerats

En grupp akademiker har analyserat valresultatet i de delstaterna och hittat vad den anser vara bevis för att röst-räkningen har hackats eller manipulerats. Gruppen uppmanar nu Hillary Clinton att kräva en undersökning av de påstådda oegentligheterna och en omräkning av rösterna.

Trump vacklar kring vallöften

Frågetecknen kring vad Donald Trump egentligen tänker få uträttat när han väl tillträtt som president blir allt fler. Han vacklar redan kring flera av sina vallöften samtidigt som han väljer en udda duo som sina närmaste medarbetare.

Övervägande outbildade vita röstade på Trump

Valet av Donald Trump till amerikansk president har satt fokus på hans anhängare: Övervägande vita, till stor del med låg utbildning - och utan tidigare intresse för politik. Vi har mött två trumpanhängare i det republikanska Texas.

Oro bland latinamerikaner efter valet

Även om många latinamerikaner röstade på Trump finns en stor oro och rädsla inför framtiden bland USA:s största minoritet. Många undrar nu om Donald Trump verkligen ska stänga gränserna och mass-deportera miljoner illegala invandrare?

Första mötet mellan Trump och Obama

USA:s tillträdande president och den avgående presidenten möttes i dag i Vita huset. Det är första gången de möts och det är ett minst sagt annorlunda läge efter år av hårda anklagelser och Trumps ifrågasättanden om Obamas medborgarskap.

Trump till Vita huset idag

Idag tar den avgående presidenten Barack Obama emot Donald Trump i Vita huset. Bland annat ska man diskutera hur skiftet i januari ska gå till. Rolf Porseryd rapporterar.

Tiotusentals protesterar mot Trump

Över hela USA dmonstrerar just nu tiotusentals amerikaner mot den nye presidenten Donald Trump. På Manhattan är det upprörda känslor utanför trumps skyskrapa och enligt CNN har 15 personer gripits, och i Washington har demonstranterna samlats utanför Vita huset, där det hålls en ljusvaka för Hillary Clinton. Bland demonstranterna finns många minoriteter som är oroliga över presidentens agenda.