Början på sidans innehåll

USA-val 2016

Facebook skickar vykort för att bekräfta identiteter

19 sek

Facebook ska framöver skicka vykort via post för att bekräfta identitet och vistelseort för personer som vill köpa annonser i samband med val. Ryska intressen använde den sociala plattformen för påverkan i det amerikanska valet 2016 och Facebook vill nu möta kritiken att man inte agerade tillräckligt snabbt kring detta.

"Om det är olagligt återstår att se"

16 min

Donald Trump Jr, träffade ryska juristen Natalia Veselnitskaja i juni, två dagar, två dagar efter det att hans pappa blev Republikanernas presidentkandidat. Han ska ha lovats information som skulle vara skadlig för Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton. Donald Trump Jr. säger själv att han inte berättat sin pappa, president Donald Trump, om mötet med den ryska juristen; "Det fanns inget att berätta", säger han i en intervju med Fox News. President Donald Trump twittrade under tidig eftermiddag, svensk tid, att hans son framträdde öppet och oskyldigt och kallar det hela den största häxjakt i politikens historia. Vår utrikeskommentator Jonas Björk medverkar om vad som hänt, hur utredningarna går och vilka konsekvenser det kan få.

Här går Trump till attack mot reportern

9 min 17 sek

Om tio dagar blir Donald Trump USA:s president och igår höll han sin första presskonferens. Men det dröjde inte länge innan han hamnade i bråk med en journalist.