Början på sidans innehåll

Utöya – 10 år efter terrordådet

I år är det tio år sedan terrorattacken mot Utöya och regeringskvarteret i Oslo då 77 personer miste livet och flera skadades.

I år är det tio år sedan terrorattacken mot Utöya och regeringskvarteret i Oslo då 77 personer miste livet och flera skadades.

”Väldigt känslosamt och hjärtskärande”

1 min 37 sek

Det är tio år sedan terrorattentatet i Oslo och på Utöya. TV4Nyheternas reporter Åsa Stibner har varit på plats i Oslo för minnesstunder och ceremonier.

Direktrapportering

Minnesceremoni på Utöya

68 min

10 år efter terrorattentaten i Norge där 77 personer dog, hölls en minnesceremoni på Utöya.

Direktrapportering

Var tredje Utöyaöverlevare har fått utstå hot och hat: ”Ett nederlag”

1 min 14 sek

77 personer dödades i dådet på Utöya. Enligt en ny norsk rapport har var tredje överlevare fått utstå hot och hat under åren efter dådet – bland annat på sociala medier. Arbeiderpartiets ledare Jonas Gahr Störe menar att det är ett uttryck för att det norska samhället inte har lyckats.

Direktrapportering

Löfven besökte Utöya för minnesstund

56 sek

Imorgon, torsdag, är det tio år sedan terrorattacken på Utöya. Idag besökte statsminister Stefan Löfven (S) ön för att delta ibland annat en kransnedläggning.

Direktrapportering

Ur arkivet: Dagen efter terrordåden i Norge

1 min 55 sek

Den 22 juli är det 10 år sedan terrordåden i Norge ägde rum, där 77 personer omkom. I den här sändningen från 23 juli får vi se några av de första bilderna och intervjuerna från Utöya.

Direktrapportering

Överlevande från Utöya om filmen – ”Nog en av de saker som hjälpt mig mest”

2 min 40 sek

Dokumentärfilmen Rekonstruktion Utöya handlar om fyra överlevande ungdomar från terrorattentatet på Utöya som i filmen försöker återskapa vad som hände på ön med hjälp av andra ungdomar som agerar skådespelare. Att konfrontera minnena hjälpte dem att bli starkare - men de kommer aldrig att glömma.

Direktrapportering

Han överlevde Utøya – återupplever allt i ny film: ”Jag vill inte glömma”

8 min 56 sek

Det har gått drygt sju år sedan terrordådet på Utöya då 69 ungdomar miste livet. På fredag har filmen "Rekonstruktion Utöya" premiär - ett gripande återskapande av händelsen baserad på fyra överlevande ungdomars upplevelser. Hör regissör Carl Javér och överlevaren Mohammed Saleh om processen som ledde fram till denna film.

Direktrapportering

Så hedrades offren i massakern på Utøya

5 min 1 sek

På söndagen är det sju år sedan terrorattacken i Norge. Se bilder från de känsloladdade ceremonierna till minne av de som föll offer i massakern på Utøya och i Oslo.

Direktrapportering

"Utøya- det största politiska terrordådet i Norges historia"

17 min

I dag är det sju år sedan terrorattentatet i Norge inträffade den 22 juli 2011. Attentatet började med en bomb som detonerade vid det norska regeringskvarteret följt av massakern på ön Utøya.
Ali Esbati var en av de som befann sig på Utøya, hör han berätta om hans upplevelse under de dramatiska timmarna.

Direktrapportering

Utöya-massakern blir film

2 min 8 sek

Netflix har säkrat rättigheterna - Åsa Seierstad ska hjälpa regissören.

Direktrapportering