Utöya – 10 år efter terrordådet

I år är det tio år sedan terrorattacken mot Utöya och regeringskvarteret i Oslo då 77 personer miste livet och flera skadades.

I år är det tio år sedan terrorattacken mot Utöya och regeringskvarteret i Oslo då 77 personer miste livet och flera skadades.

Minnesceremoni på Utöya

10 år efter terrorattentaten i Norge där 77 personer dog, hölls en minnesceremoni på Utöya.

Var tredje Utöyaöverlevare har fått utstå hot och hat: ”Ett nederlag”

77 personer dödades i dådet på Utöya. Enligt en ny norsk rapport har var tredje överlevare fått utstå hot och hat under åren efter dådet – bland annat på sociala medier. Arbeiderpartiets ledare Jonas Gahr Störe menar att det är ett uttryck för att det norska samhället inte har lyckats.

Löfven besökte Utöya för minnesstund

Imorgon, torsdag, är det tio år sedan terrorattacken på Utöya. Idag besökte statsminister Stefan Löfven (S) ön för att delta ibland annat en kransnedläggning.

Ur arkivet: Dagen efter terrordåden i Norge

Den 22 juli är det 10 år sedan terrordåden i Norge ägde rum, där 77 personer omkom. I den här sändningen från 23 juli får vi se några av de första bilderna och intervjuerna från Utöya.

Han överlevde Utøya – återupplever allt i ny film: ”Jag vill inte glömma”

Det har gått drygt sju år sedan terrordådet på Utöya då 69 ungdomar miste livet. På fredag har filmen "Rekonstruktion Utöya" premiär - ett gripande återskapande av händelsen baserad på fyra överlevande ungdomars upplevelser. Hör regissör Carl Javér och överlevaren Mohammed Saleh om processen som ledde fram till denna film.

Så hedrades offren i massakern på Utøya

På söndagen är det sju år sedan terrorattacken i Norge. Se bilder från de känsloladdade ceremonierna till minne av de som föll offer i massakern på Utøya och i Oslo.

"Utøya- det största politiska terrordådet i Norges historia"

I dag är det sju år sedan terrorattentatet i Norge inträffade den 22 juli 2011. Attentatet började med en bomb som detonerade vid det norska regeringskvarteret följt av massakern på ön Utøya.
Ali Esbati var en av de som befann sig på Utøya, hör han berätta om hans upplevelse under de dramatiska timmarna.