Väder

Följ våra senaste väderleksrapporter och alla uppdateringar runt vädret -när det passar dig.

Ruskväder väntas under höstlovet

Regn, blåst och gråväder väntas dominera landet under höstlovet. Lasse Rydqvist, meteorolog, berättar mer.

Ny klass 1-varning – här väntas störst snömängder

Det kraftiga snöovädret ställde till det i trafiken under måndagsmorgonen. Under måndagen gick SMHI ut med nya varningar i ytterligare sju län. TV4Nyheternas meteorolog Peter Kondrup berättar mer om var de största snömängderna väntas – och om de milda vindarna som drar in över Sverige senare i veckan.

Så blir vädret efter snökaoset i norra Sverige

Kraftigt snöväder ledde under måndagen till inställda flyg och halkiga vägar i norra Sverige. Den kommande veckan bjuder på mer nederbörd och stora temperaturskillnader mellan norr och söder.

Flygplan tvingas vända efter snöoväder

Säsongens första snöoväder har ställt till det ordentligt för trafiken i landets norra delar. Flyg på väg till Luleå flygplats har fått vända tillbaka i luften och flera avgångar har ställts in. SMHI har samtidigt utfärdat fyra klass 1-varningar för Norrbotten och Västerbotten där det ska ha fallit ungefär 3 decimeter snö under kvällen och natten.

Säsongens första snöoväder ”Flyg har ställts in”

TV4 Nyheternas reporter Katarina Lindmark rapporterar direkt från stormens öga i Luleå där bland annat flyg tvingats vända och ställas in på grund av rådande snöovädret. Vår meteorolog Linda Eriksson tar en titt på veckans kommande väder och det ser ut blir fortsatt risk för nederbörd även i Mälardalen. ”Verkligen dags för vinterdäck” säger Linda.

Frosthalka och stormbyar – hösten är här med besked

"Ser du stjärnorna, då ska du ta det väldigt försiktigt." TV4:s meteorolog Ulrika Elvgren ger ett användbart råd för att vara beredd på frosthalka. Nu blir det kallt och klart nattetid vilket ger risk för halka i nästan hela landet.

Nu kommer höstvädret på allvar – blir kallare framöver

Hittills har den meteorologiska hösten inte nått södra Sverige ännu. Men nu är hösten på intåg även där. Dessutom har det överlag varit varmt, men framöver väntas mer normala temperaturer för mitten av oktober.

Döda och saknade i sydeuropeiskt oväder

En person har omkommit och elva saknas i översvämningar i norra Italien, enligt italienska myndigheter. På den franska sidan gränsen, runt Nice, saknas minst åtta personer på grund av ovädret.

Filmar tornadons framfart från hotellbalkongen

Dramatiska bilder från fredagens oväder över South Carolina i USA när en tornado drog fram över Myrtle beach. Solstolar, parasoll och bråte sveptes iväg, men ingen människa ska ha skadats.

Kossor fixade värmen

När en väder-mätstationen i Växjö mätte hela 29 grader i somras reagerade många. Men mätningen visade sig vara felaktig efter att kossor hade tagit sig till stationen och höjt värmen.

Ett garage kommer flytande - stormen Sally knockade Norge

Översvämningar och vattenkaos i Nordnorge när resterna av den tropiska stormen Sally drog in på måndagen. Kraftiga vindar och skyfall ställde till det i såväl Nordland som Troms. I Mo i Rana sågs flera garagebyggnader flyta iväg och vittnen berättar att de aldrig upplevt så höga vattennivåer som nu.

Monsterstormar drar in över grekiska turistöar

Kraftiga oväder drar just nu in över södra Europa. Den subtropiska stormen Ianos in över de grekiska öarna. Hittills har den inneburit avblåsta tak, elavbrott, översvämningar och sjunkna båtar. Portugal och Spanien påverkas av stormen Alpha.

Orkan kan orsaka förödelse i Grekland

En orkanliknande storm, en medicane, kan orsaka stor förödelse i Grekland. Stormen drar in och enorma mängder regn väntas falla. ”Det motsvarar ungefär halva Stockholms årsnederbörd”, säger TV4:s meteorolog Madeleine Westin.

En död i stormen Sally: ”Taket och fasaden slets loss”

Ovädret Sally som drabbat de amerikanska delstaterna Florida och Alabama hårt, har nedgraderats från orkan till tropisk storm. Men myndigheterna varnar för att faran är långt ifrån över. Översvämningar och starka vindar har orsakat stor förödelse. Ovädret hotar fler av USA:s södra delstater och flera guvernörer uppmanar de invånare som kan, att lämna sina hem. Logan Estill är en av de drabbade.

Satelliter visar: Rök från jättebränder sprider sig till Sverige

Rök från bränderna i Kalifornien sprider sig nu till Europa, och även till Sverige. Med hjälp av satelliter upptäcks föroreningar i röken, och det går att följa hur den sprider sig högt upp i lufthavet, långt från den amerikanska västkusten.

Glädjebeskedet: Nu kommer värmen tillbaka

Efter regn och rusk träder solen – och värmen – snart in i våra liv igen. Åtminstone för en kort period under veckan. På vissa håll kan det bli temperaturer runt 25 grader, något som meteorolog Lasse Rydqvist betecknar som väldigt varmt för årstiden.