Väder

Följ våra senaste väderleksrapporter och alla uppdateringar runt vädret -när det passar dig.

SMHI varnar för plötslig ishalka

SMHI har utfärdat klass 1-varningar för plötslig ishalka i flera stora län i landet. TV4Nyheternas meteorolog Linda Eriksson berättar mer.

Meteorologen: Rekordväder för december

Det blir en vit jul! Eller? Hoppet kvarstå för att det blir snö på julafton även i södra Sverige trots milda temperaturer i november. Meteorolog Linda Eriksson ger er snabb överblick över tidigare jular och decembernoteringar.

Niklas fastighet förstördes av vinden: "Glad vi inte var där inne"

Ett rejält oväder drog fram över landet i dag och tusentals har drabbats av strömavbrott, tåg har ställts in och bilar har kört av vägen. Och för Niklas Åkerlind blev det en chock när han tittade ut genom fönstret hemma på gården i Harbo i Uppland.

Ur arkivet: Snöstormen som lamslog Sydsverige för 25 år sedan

För exakt 25 år sedan den 17 november 1995 var väderläget onekligen helt annorlunda än idag. Snöovädret som svepte in just den här dagen över Sydsverige var bland det värsta i mannaminne. Hundratusentals hushåll förlorade sin el, äldre på landsbygden fick evakueras med militärens bandvagnar och lastbilar fastnade längs vägarna i flera dygn. Ta en titt på vårt inslag ur arkivet!

Iota blåser av taket – ny storm kan vara på väg

Förödelse väntas i spåren av ovädret Iota, som nu har dundrat in över Nicaraguas stränder som en katastrofal kategori fem-orkan. Vindar på 72 meter i sekunden, enorma stormvågor och kraftigt skyfall hotar nu områden som drabbades av stormen Etas förödande framfart för mindre än två veckor sedan.

Orkanen Iota drabbar kustområden

Orkanen Iota som dragit in över Centralamerika ökar i styrka och är nu en kategori orkan i kategori fem. I Nicaragua har myndigheterna beordrat evakuering av människor i kustområdena.