Vädret

Följ våra senaste väderleksrapporter och alla uppdateringar runt vädret -när det passar dig.

Följ våra senaste väderleksrapporter och alla uppdateringar runt vädret -när det passar dig.

Sommarvädret: Flera tromber över södra Sverige

Meteorologen Johan Wiksten ger oss en ostadig prognos över södra Sverige där det kommer dyka upp tromber. Och regnovädret kan bli så illa att det på vissa håll skapas hagel, stora som golfbollar.

Risk för översvämningar: Så ostadigt blir vädret i helgen

Ostadigt väder väntar i helgen. Idag möts många delar av Sverige av stora regnmängder där det kan bli så mycket som mellan 30 och 50 millimeter. Samtidigt kan man konstatera att det blir rejält blåsigt på vissa håll. Meteorologen Johan Wiksten visar prognosen för hela helgen.

Efter översvämningarna i Sverige: Här blir det mer regn

SMHI har utfärdat klass 1-varningar i stora delar av Gävleborg i dag. Längs med kusten kan det även komma en klass 2-varning, där det väntas komma en månads regn på ett halvt dygn. TV4Vädrets meteorolog Johan Wiksten ger oss det senaste sommarvädret.

Ögonvittnet: “Det forsade i trappan“

Under gårdagen drabbades Kristianstad av kraftig nederbörd som ledde till översvämningar på flera platser. En av de som bevittnade detta var bagaren Magnus Darin.

Se översvämmade parkeringen efter skyfallet i Skåne

Vid 11-tiden på onsdagen blev 112 nedringt i Kristianstad i Skåne då ett skyfall orsakat översvämningar på flera håll. Gator svämmandes över och bland annat tog ett äldreboende in stora mängder vatten. SMHI har nu utfärdat en ny varning när ovädret drar norrut. Se bilderna från en parkering som helt täcktes av regnvattnet.

Vädret 07.00

Väderprognos med meteorolog Johan Wiksten.

Här täcker sandstormen hela staden

Staden Dunhuang i Kina övertäcktes av sand när en storm drog in över nordvästra delen av landet i helgen. Sandstormen täckte motorvägar och bostadskvarter och färgade himlen gul. Se de spektakulära bilderna i spelaren.

Meteorologen om sommarvädret: “Temperaturskillnaderna blir lägre“

Sommarvädret har varit riktigt besvärligt på sina håll de senaste dagarna. Bland annat har London drabbats av ett kraftigt regnoväder som orsakade översvämningar på flera håll i staden. Samtidigt har flera stora bränder utbrutit i södra Frankrike och norra Spanien. TV4Vädrets meteorolog Johan Wiksten ger oss den senaste uppdateringen vädret i Europa.