Början på sidans innehåll

Vädret

Följ våra senaste väderleksrapporter och alla uppdateringar runt vädret -när det passar dig.

Följ våra senaste väderleksrapporter och alla uppdateringar runt vädret -när det passar dig.

Höstdagjämningen är här – så funkar det

2 min 34 sek

Meteorolog Leon Lee visar hur jorden nu står på en plats i rymden där både natt och dag är lika långa. Precis klockan 21:21 passerar solskivans centrum gränsen mellan norra och södra himmelssfären, det vill säga passerar himmelsekvatorn. Nu är vi på väg mot mörkare tider. Här ger Lee en lektion i hur det ser ut världen över. Dessutom får vi soltimmarna som det ser ut just nu i dagens solfilm.

Säsongens första snödjup uppmätt: ”Tidigaste någonsin”

1 min 56 sek

Ulrika Elvgren kan i år ge ovanligt tidiga snörapporter bland annat har man för första gången sedan mätningarna startade 1959 kunnat mäta snödjupet i Finland. Snön faller vanligtvis i november i norra Finland och smälter i början av maj. Men inte i år. Elvgren ger också dagens väderrapport för Sverige.
Det blir mer blött än snö i dag över stora delar av landet.

Klimat: En av tre amerikaner har upplevt väderkatastrofer

1 min 52 sek

En av tre amerikaner har under sommaren upplevt en väderkatastrof. Det visar officiella siffror som Washington Post gått igenom. Nu senast har orkanen Ida slagit hårt mot delar av USA, 63 personer har hittills rapporterats döda.

Höstkylan framme i Sverige

7 min 24 sek

Enligt kalendern så är september Sveriges första höstmånad. Lågtryck ska då dra in över landet och föra med sig regn och blåst. Definitionen av höst är att dygnsmedeltemperaturen ska vara mellan 0 och 10° med sjunkande temperatur.

Över 40 döda i USA när stormen Ida drar fram

56 sek

Över 40 personer, en av dem en två-årig pojke, har bekräftats döda i den tropiska stormen Ida som dragit in över USA:s östkust. Stormen har fört med sig stora regnmassor som orsakat översvämningar.

Så påverkar ovädret Ida den svenska sensommaren

5 min 30 sek

När den tidigare orkanen Ida nu drar österut från USA, där den orsakat stor förödelse, blir det varmare väder här i Sverige, berättar TV4Nyheternas meteorolog Ulrika Elvgren, som förklarar hur det kommer sig.

Så blir höstvädret: Första frostnätterna är i antågande

1 min 28 sek

Vår meteorolog Linda Eriksson summerar sommarvädret och blickar framåt.
En sommarvärme-puff är att vänta, säger Eriksson, men enligt kalendern är september vår första höstmånad. Och lågtrycken sätter full fart in över landet och bjuder på både regn och blåst,

Orkanen passerade hans hus: ”Det var helt vitt av allt regn och blåst”

1 min 37 sek

Orkanen Ida var, när hon drog in över land i Louisiana, en kategori fyra, kraftigare än den förödande orkanen Katrina 2005.
TV4Nyheternas USA-team Stefan Borg och Jacek Machula tog sig fram till det område väster om New Orleans där orkanen orsakade som mest skada.
Al Loupe var kvar i sitt hus när orkanen passerade och han var vettskrämd.

Letar döda och skadade i orkandrabbade USA

1 min 59 sek

Över en miljon människor saknar fortfarande ström i det orkandrabbade södra USA. I delstaten Lousiana har räddningsarbetare sökt genom de områden som drabbats värst av orkanen men många platser är mycket svåra att nå.

Orkanen Ida nedgraderad till nivå 1

2 min 29 sek

Orkanen Ida har ställt till stor förödelse i Louisiana. Kraftiga vindar, översvämningar, över 800 000 strömlösa och stora regnmängder. Under morgonen har den tappat i kraft och nedgraderats, berättar meteorolog Linda Eriksson. Även om orkanen tappat i styrka så är oron dock inte över.

Hela New Orleans strömlöst

3 min 46 sek

Orkanen Ida drog in i går och har slagit hårt mot New Orleans, den största staden i amerikanska delstaten Louisiana.USA:s president Joe Biden har utlyst katastrofläge i Louisiana på grund av ovädret och frigjort federala resurser för att hjälpa de värst drabbade områdena.
Över 700 000 hushåll och företag är utan el och myndigheterna varnar för en "livshotande situation", berättar Nyheternas Peter Lindgren.

Orkanen ”Ida” drar in över USA

6 min 57 sek

Orkanen ”Ida” är på väg mot USA och New Orleans. Det befaras att ”Ida” kommer ha styrka som en kategori 4-orkan. Under söndagen är det 16 år sedan orkanen ”Katrina” drog in över samma område, med stora materiella skador som följd. 1800 människor dog också under orkanen ”Katrinas” framfart.