Vädret

Följ våra senaste väderleksrapporter och alla uppdateringar runt vädret -när det passar dig.

Följ våra senaste väderleksrapporter och alla uppdateringar runt vädret -när det passar dig.

Meteorologen: Så länge stannar sommarvärmen

Fåglarna är igång och det spirar och grönskar i träden! Meteorolog Ulrika Elvgren har koll på var sommaren startat i landet. De varma temperaturerna fortsätter några dagar men framåt helgen väntar ostadigare väder.

”Mellan hägg och syren – det är nu det är som mest magiskt”

Nu har supervärmen verkligen dragit in över stora delar av vårt land. Över tjugo grader på flera platser idag. Efter fem bad tittare att skicka in eller tagga era somriga bilder i sociala medier och vi har fått in massor av härliga bilder! I klippet ovan får vi även en hälsning av Karl Fredrik på Österlen! ”Efter regn kommer solsken”, konstaterar han.

Över 20 grader i Halmstad – nu kommer värmen: ”Sommarkläderna har åkt på”

Det har varit väldigt varmt i södra Sverige idag, runt 25 grader utlovades det på sina håll i morse. Och på sina ställen steg temperaturen ytterligare. Vår reporter Anna-Maria Holmgren, är på plats i Tylösand i Halland där badkläderna redan åkt på. Vår meteorolog Peter Kondrup ser att värmen stiger upp över landet.

Kallaste april på 18 år i Europa

Våren har varit ovanligt kall i år. I Sverige var det bara lite kallare än normalt i april, men för Europa i stort var det den kallaste aprilmånaden på hela 18 år.