Vädret

Följ våra senaste väderleksrapporter och alla uppdateringar runt vädret -när det passar dig.

Följ våra senaste väderleksrapporter och alla uppdateringar runt vädret -när det passar dig.

SMHI klass 2-varnar för kraftigt snöfall

Den snö som SMHI varnat för har under natten börjat falla framför allt över Gävleborgs län och nu varnas för trafiksvårigheter på många håll.
Vår reporter Markus Karlsson är i Gävle:
– Det har kommit en hel del snö under natten och SMHI varnar för att det kan komma upp till två decimeter på sina håll.

Stora snömängder – Trafikverket varnar för dåligt väglag

Aprilvädret ställer till det på vägarna och det är risk för halka, framför allt i Gävleborgs län där SMHI har en klass 2-varning utfärdad. Trafikverket uppmanar bilister att ta det försiktigt om man måste åka ut på vägarna under morgonen.

”Många som ligger och kör sakta på vägarna”

SMHI utvidgar sina varningar för snöfall. Det lågtryck som är på väg in över landet söderifrån innebär nu klass 1-varningar för snöfall i stora delar av södra Sverige, men även en klass 2-varning för Gävleborgs län. I Gävleborgs län väntas 15-20 centimeter snö från natten till måndag, och lokalt kan det röra sig om än större mängder.

Risk för halka när sydligt ruskväder drar in över Sverige

Under söndagen så åker många hem efter att ha firat påsk, samtidigt så drar ruskväder in över Sverige. SMHI har utfärdat klass-1 varningar för snöfall i alla län söder om Värmland utom Blekinge & delar av Västra Götaland ochi hela Gävleborgs län har klass-2 varningar för stora snömängder utfärdats.

Väglaget kan under dagen bli moddigt och halt.