Vädret

Följ våra senaste väderleksrapporter och alla uppdateringar runt vädret -när det passar dig.

Följ våra senaste väderleksrapporter och alla uppdateringar runt vädret -när det passar dig.

Vädret 19.00

Väderprognos med meteorolog Elisabeth Danielson.

Regntoppen: Här har det regnat mest i landet

Veckan som gått har varit väldigt regnig på flera håll i Sverige. TV4:s meteorolog Leon Lee ger oss en spännande överblick på vart i Sverige det faktiskt har regnat som mest senaste dagarna.

Makalösa bilder: Så drabbade översvämningarna Sverige

Regnet har öst ner på flera håll i Sverige och Bohuslän har drabbats hårt av översvämningar. På fredagseftermiddagen uppmanade även Trafikverket till stor försiktighet om man ska ut och köra bil i Bohuslän. Ingen person har skadats med det vittnas däremot om olika materiella skador och många bilder från översvämningarna visar minst sagt på dramatiska händelser.

Sommarvädret: Här blir det varmast och blötast

Översvämningar har drabbat Kristianstad i veckan, och nyligen även Bohuslän. TV4:s meteorolog Leon Lee går igenom vilka platser i Sverige vi kan förvänta oss värme och vart det finns stora risker för regnoväder.

Sommarvädret: Flera tromber över södra Sverige

Meteorologen Johan Wiksten ger oss en ostadig prognos över södra Sverige där det kommer dyka upp tromber. Och regnovädret kan bli så illa att det på vissa håll skapas hagel, stora som golfbollar.

Risk för översvämningar: Så ostadigt blir vädret i helgen

Ostadigt väder väntar i helgen. Idag möts många delar av Sverige av stora regnmängder där det kan bli så mycket som mellan 30 och 50 millimeter. Samtidigt kan man konstatera att det blir rejält blåsigt på vissa håll. Meteorologen Johan Wiksten visar prognosen för hela helgen.

Efter översvämningarna i Sverige: Här blir det mer regn

SMHI har utfärdat klass 1-varningar i stora delar av Gävleborg i dag. Längs med kusten kan det även komma en klass 2-varning, där det väntas komma en månads regn på ett halvt dygn. TV4Vädrets meteorolog Johan Wiksten ger oss det senaste sommarvädret.

Ögonvittnet: “Det forsade i trappan“

Under gårdagen drabbades Kristianstad av kraftig nederbörd som ledde till översvämningar på flera platser. En av de som bevittnade detta var bagaren Magnus Darin.