Början på sidans innehåll

Vädret

Följ våra senaste väderleksrapporter och alla uppdateringar runt vädret -när det passar dig.

Följ våra senaste väderleksrapporter och alla uppdateringar runt vädret -när det passar dig.

Här kan det storma idag: ”Dags att ta upp båten”

1 min 20 sek

I dag väntas stora mängder regn och riktigt blåsigt väder på sina håll i landet. Vår meteorolog Madeleine Westin berättar mer om var i landet det finns extra stor risk att drabbas.

Direktrapportering

Vi går mot mörkare tider – natten blir längre än dagen

9 min 24 sek

Klockan 21.21 på onsdagen inträffar höstdagjämningen. Det innebär att dagen och natten är lika lång på nästan hela jorden. För vår del uppe i norr innebär det också att det natten blir längre än dagen. Mereorolog Peter Kondrup förklarar brytpunkten mellan sommar och vinter.

Direktrapportering

Höstdagjämningen är här – så funkar det

2 min 34 sek

Meteorolog Leon Lee visar hur jorden nu står på en plats i rymden där både natt och dag är lika långa. Precis klockan 21:21 passerar solskivans centrum gränsen mellan norra och södra himmelssfären, det vill säga passerar himmelsekvatorn. Nu är vi på väg mot mörkare tider. Här ger Lee en lektion i hur det ser ut världen över. Dessutom får vi soltimmarna som det ser ut just nu i dagens solfilm.

Direktrapportering

Säsongens första snödjup uppmätt: ”Tidigaste någonsin”

1 min 56 sek

Ulrika Elvgren kan i år ge ovanligt tidiga snörapporter bland annat har man för första gången sedan mätningarna startade 1959 kunnat mäta snödjupet i Finland. Snön faller vanligtvis i november i norra Finland och smälter i början av maj. Men inte i år. Elvgren ger också dagens väderrapport för Sverige.
Det blir mer blött än snö i dag över stora delar av landet.

Direktrapportering

Klimat: En av tre amerikaner har upplevt väderkatastrofer

1 min 52 sek

En av tre amerikaner har under sommaren upplevt en väderkatastrof. Det visar officiella siffror som Washington Post gått igenom. Nu senast har orkanen Ida slagit hårt mot delar av USA, 63 personer har hittills rapporterats döda.

Direktrapportering

Höstkylan framme i Sverige

7 min 24 sek

Enligt kalendern så är september Sveriges första höstmånad. Lågtryck ska då dra in över landet och föra med sig regn och blåst. Definitionen av höst är att dygnsmedeltemperaturen ska vara mellan 0 och 10° med sjunkande temperatur.

Direktrapportering

Över 40 döda i USA när stormen Ida drar fram

56 sek

Över 40 personer, en av dem en två-årig pojke, har bekräftats döda i den tropiska stormen Ida som dragit in över USA:s östkust. Stormen har fört med sig stora regnmassor som orsakat översvämningar.

Direktrapportering

Så påverkar ovädret Ida den svenska sensommaren

5 min 30 sek

När den tidigare orkanen Ida nu drar österut från USA, där den orsakat stor förödelse, blir det varmare väder här i Sverige, berättar TV4Nyheternas meteorolog Ulrika Elvgren, som förklarar hur det kommer sig.

Direktrapportering

Så blir höstvädret: Första frostnätterna är i antågande

1 min 28 sek

Vår meteorolog Linda Eriksson summerar sommarvädret och blickar framåt.
En sommarvärme-puff är att vänta, säger Eriksson, men enligt kalendern är september vår första höstmånad. Och lågtrycken sätter full fart in över landet och bjuder på både regn och blåst,

Direktrapportering

Skador för mångmiljonbelopp efter skyfallen i Gävleborg

21 sek

Översvämningarna i Gävleborg beräknas ha orsakat skador för över 100 miljoner kronor. Efter skyfallet i augusti fick de största försäkringsbolagen in drygt 4 000 skadeanmälningar, skriver Gefle Dagblad.

Direktrapportering

Orkanen passerade hans hus: ”Det var helt vitt av allt regn och blåst”

1 min 37 sek

Orkanen Ida var, när hon drog in över land i Louisiana, en kategori fyra, kraftigare än den förödande orkanen Katrina 2005.
TV4Nyheternas USA-team Stefan Borg och Jacek Machula tog sig fram till det område väster om New Orleans där orkanen orsakade som mest skada.
Al Loupe var kvar i sitt hus när orkanen passerade och han var vettskrämd.

Direktrapportering

Letar döda och skadade i orkandrabbade USA

1 min 59 sek

Över en miljon människor saknar fortfarande ström i det orkandrabbade södra USA. I delstaten Lousiana har räddningsarbetare sökt genom de områden som drabbats värst av orkanen men många platser är mycket svåra att nå.

Direktrapportering