Här ges tittarna motivation till att leva hälsosammare, motinera mer och äta bra mat. Programmet gästas av personer som är kunniga inom området för att motivera till en hälsosammare livsstil. Du hittar dessutom tips och recept från experterna på vardagspuls.se.

Kristin Kaspersen och Agneta Sjödin alternerar som programledare.

VARDAGSPULS EXPERTER

Kostexpert: Anna Ottosson

Anna Ottosson är dietist, och var vice ordförande i Dietisternas Riksförbund under 11 år. Anna reser ofta runt i världen och spanar efter de senaste mattrenderna  och har även skrivit två böcker i ämnet. Hon har under flera år hjälpt människor att äta hälsosammare, både i Landstingets och i egen regi.

Anna Ottosson har en djup kunskap inom dietistområdet. Hon har också stor bredd, då hon både kan rapportera om de senaste trenderna från världen över, och är engagerad i projekt som bättre skolmat och mat som cancerförebyggare. Anna har en sund matfilosofi som går ut på att hitta balans i livet. "Mat ska vara glädje och njutning, livet är för kort för att banta", är ett typiskt citat från Anna.

Läkare: Anders Hansen

Anders Hansen är legitimerad läkare, överläkare i psykiatri, civilekonom och dessutom en av författarna till boken Hälsa på recept: träna smartare, må bättre, lev längre. Boken ger en populärvetenskaplig grund till hur regelbunden träning är en mirakelkur, som inte bara gör att du går ner i vikt och blir starkare, utan också förebygger, behandlar och i vissa fall botar sjukdomar som diabetes, hjärt-kärlsjukdom, cancer och depression. Anders är också styrelseledamot i den privata kliniken Executive health som erbjuder avancerade hälsoundersökningar.

Anders Hansen har ett friskvårdstänk som passar Vardagspuls som handen i handsken. Han är specialist på psykiatriska diagnoser som utbrändhet, stress och depression, några av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning i dag. Anders har gjort nedslag i Nyhetsmorgon, Finansnytt och Kunskapskanalen, men är för de allra flesta ett nytt ansikte.

Träningsexpert: Leila Söderholm

Leila Söderholm har arbetat med träning i över 20 år, och driver en egen PT-grupp. Hon är utbildad personlig tränare och styrketräningsinstruktör. Hon använder sig mycket av pulsbaserad styrketräning, och ser det som en utmaning att hitta roliga övningar. Leila är kostrådgivare och läser till mental tränare.

Leila Söderholm har medverkat i Förkväll och Du är vad du äter i TV4. Hon har bloggat för Amelia, och är nu profil för tidningen Må Bra. Hon har själv en historia av tarmcancer, och säger att detta gett henne ytterligare en dimension i sin profession.

Leilas träningsfilosofi är enkel. Du behöver inte springa på gym för att träna, utan det enkla är det bästa. Cross training med papperstallrikar , styrkeövningar med en sjal, eller att springa mellan busshållplatser fungerar utmärkt. Hon har även stenkoll på hur du involverar dina barn i din träning.

Barn- och relationsexpert: Louise Hallin

Louise Hallin är leg. psykoterapeut och leg. barnmorska med specialistutbildning inom barn- och ungdomspsykiatri. Hon har stor vana från tv och radio, då hon var återkommande expert i Nyhetsmorgon under många år. Hon har också varit profil för det omåttligt populära radioprogrammet Knattetimman, där hon tillsammans med barnpsykologen Malin svarade på frågor om barn och föräldraskap. Podden Barnvagsnpromenader, som hon gör för Pampers, når 70.000 lyssnare varje vecka.

För programmets målgrupp av föräldrar (liksom för deras föräldrar) är Louise Hallin en ikon. Hon har extremt stort förtroendekapital. Hon är rak och direkt och levererar obekväma sanningar utan pardon. Louise sysslar inte bara med råd till föräldrar utan jobbar även med parterapi, depressioner, utmattningsdepressioner och skilsmässor.

Träningsexpert: Oscar Jöback

Oscar Jöback är personlig tränare och utbildad KBT-terapeut. Han har en egen lokal på Frejgatan där han jobbar som PT, och tränar dessutom nybörjare via internet. Oscar är specialiserad på funktionell träning, utan redskap, och jobbar mycket med att koppla på det mentala biten, att investera rätt tankar i sin träning. Oscar har tv-erfarenhet från bland annat Nyhetsmorgon och Malou Efter tio

Oscar Jöback har en bra grundfilosofi inom träning där ”må bra” alltid är i fokus. Han är bred, och coachar likaväl motionärer som tar sina första springsteg, som elitmotionärer.

Kolla in vardagspuls.se för recept, tips och råd från Vardagspulsexperterna.