- Just nu är jag på semester i Thailand. Men jag är verkligen glad att jag får komma hem till Veckans svensk. Ett program som jag fått vara med och utveckla från start. Det är ungefär som Månadens medarbetare fast organisationen är platt och kallas Sverige. Och vi gör det varje vecka. Ja, ni förstår hur jag tänker. Det jag önskar mig mest av allt just nu är att det kommer in så många nomineringar som möjligt - och en kall till, säger Pär Lernström.

Det finns cirka 9 miljoner fantastiska människor i Sverige och i Veckans svensk blir några av dem lite extra uppmärksammade genom att bli nominerade. För att lära känna dem bättre beger sig reportrarna Kalle Zackari Wahlström (reklamman, skribent och träningsbloggare) och Kakan Hermansson (radioprofil, konstnär och feminist) ut i landet för personliga möten med dem. I studion får Pär Lernström besök av de nominerade eller andra gäster för att prata om de bedrifter som veckans personer gjort.

Någon av de nominerade har kanske stått på sig i en viktig fråga och påverkat livet i en positiv riktning för sina medmänniskor. En annan kanske har bestämt sig för att hjälpa utsatta djur eftersom ingen tagit sig tid. En tredje kanske bara är en sån härlig glädjespridare att tittarna anser att hen måste få bli Veckans svensk.

När de nominerade presenterats är det upp till tittarna att höja upp sin favorit i sociala medier genom att gilla, dela eller tweeta om den de vill ska bli korad. I slutet av programmet har tittarna tillsammans korat Veckans svensk genom sitt engagemang.

Nomineringar tas emot via veckanssvensk@tv4.se.

-------------------

För senaste nytt - följ Veckans svensk på Facebook, Twitter och Instagram