I serien flyttar Bruce Evans, spelad av Greg Poehler, från USA till Sverige för kärlekens skull, nämligen hans svenska flickvän Emma. Men han ser även flytten som en möjlighet att börja om och göra något meningsfullt av sitt liv. Han vill inte vara en framgångsrik revisor till bortskämda kändisar längre.

Bruce är son till Wayne Evans, borgmästare i en mindre stad i mellersta USA, och hemmafrun Nancy Evans. Bruce har gjort uppror från sin konservativa och religiösa uppväxt och blivit en trevlig, rolig och liberal man som lever för dagen. Han flyttade från sin hemstad till New York, där han bott i tio år när han träffade kärleken  - Emma från Sverige.

Bruce är bekymmerslös och menar att allt löser sig vilket i sig gör att han ofta väljer den enkla vägen ut i pressade situationer. Han är öppensinnig och har en stor umgängeskrets, och rör sig ledigt i de flesta sociala sammanhang. Trots detta hamnar Bruce inte sällan i argumentationer och han ifrågasätts. Kärleken till Emma är enormt passionerad och de lever tillsammans i ett mycket kärleksfullt och spännande förhållande.

Trots att Bruce tjänar bra pengar på sitt jobb i New York söker han en större mening med livet annat än att just tjäna mer pengar.

Läs om skådespelaren Greg Poehler