Humorserien Welcome to Sweden, skapad av komikern Greg Poehler, är en humoristisk betraktelse av Sverige. I den stjärnspäckade rollistan syns bland andra Greg Poehler som amerikanen Bruce, Josephine Bornebusch som flickvännen Emma och Lena Olin och Claes Månsson som hennes föräldrar. Serien är ett samarbete mellan TV4, Amy och Greg Poehler, FLX och Entertainment One.

Felix Herngren producerar Welcome to Sweden

- Det var lätt att falla för Greg Poehlers självupplevda berättelse om en amerikan som följer sitt hjärta till Sverige, säger Åsa Sjöberg, programdirektör på TV4.

- När Greg slog sig samman med Felix Herngren och Pontus Edgren på nystartade bolaget FLX tvekade vi aldrig på beställningen. Jag är övertygad om att TV4:s tittare kommer att fastna för berättelsen om Bruce och hans flickvän Emma och att de genom Bruce kommer att se Sverige med nya ögon.

Welcome to Sweden har en unik ton och stor potential som gör att serien kan nå längre än den svenska humorpubliken, tror Åsa.
- Därför är vi också väldigt glada över att samarbeta med nordamerikanska bolaget eOne som distribuerar serien internationellt.

Spelas in i Stockholm och New York

Eftersom Welcome to Sweden baseras på Greg Poehlers egna upplevelser av att flytta till Sverige med sin svenska flickvän kommer inspelningarna, som tog sin början 13 maj, att ske i både Stockholm och New York.

Greg gör skådespelardebut när han tar sig an huvudrollen som Bruce och dessutom får vi bland andra se Gregs syster - komikern och skådespelerskan - Amy Poehler i rollen som sig själv.

Greg Poehler: "Nytta av mina märkliga erferenheter"

Welcome to Sweden är Greg och Amys första samarbete i det nystartade produktionsbolaget Syskon. 
- Jag är överlycklig att få arbeta med alla som är involverade och över att skapa vad vi hoppas ska bli en unik, internationell serie. Men mest av allt är jag glad över att äntligen kunna börja dra nytta av alla mina märkliga erfarenheter av Sverige, säger Greg Poehler.

Amy Poehler: "Utmärkta svenska skådespelare"

Skådespelerskan Amy Poehler är känd bland annat från humorshowen Saturday night live, tv-serien Parks and recreation och filmer som Baby Mama och Blades of glory.
- Jag är så glad över att få jobba med min begåvade bror Greg och de utmärkta svenska skådespelare som har valt att vara med oss i detta projekt. Förhoppningsvis hjälper detta till att slutligen bestämma vem av oss som är våra föräldrars favorit, säger Amy Poehler.


Manus: Greg Poehler, Niclas Carlsson, Josephine Bornebusch och Peter Arrhenius
Regi: Calle Åstrand 
Producent:
Benjamin Thuresson
Exekutiva producenter: Amy Poehler och Greg Poehler (Syskon), Fredrik Arefalk (TV4), Carrie Stein (Entertainment One) och Felix Herngren (FLX), med flera.
Pressansvarig TV4: David A Karlström