Bröllopsbestyr, föräldrar som lägger näsan i blöt och fortsatta frontalkrockar mellan två kulturer.När säsong två av Welcome to Sweden tar fart har amerikanen Bruce (Greg Poehler) överlevt den första kulturkrocken med Sverige och accepterat att hans nya liv är här med flickvännen Emma (Josephine Bornebusch). Nu är han redo att ta nästa steg i förhållandet - giftermål. Men, frågan är om Emma är redo. Snart visar det sig att de två har helt olika syn på äktenskap och bröllop, och vägen till altaret blir allt annat än enkel.

– Bruce och Emma har lite olika uppfattningar om det här med att gifta sig. Skillnader mellan svenska och amerikanska traditioner bäddar för väldigt roliga situationer och konflikter mellan både Bruce och Emma och deras föräldrar, säger Greg Poehler, skapare och huvudrollsinnehavare i serien.

Andra kända ansikten som återses i serien är Lena Olin, Claes Månsson, Illeana Douglas och Patrick Duffy. Likt förra säsongen kommer också Amy Poehler och Aubrey Plaza dyka upp i gästroller under säsongens gång.

Nya ansikten för den här säsongen är internationella stjärnor som Beverly Hills-hunken och 90-talsikonen Jason Priestley, Hollywoodstjärnan Jack Black och musiklegendaren Paul Simon. De kommer under seriens gång gästspela i roller som sig själva. Det gör även inga mindre än Anja Pärson och Paolo Roberto. Andra nya roller spelas av bland andra Neve Campbell, som i fyra avsnitt medverkar som den nya marknadschefen på Emmas bank, Rachel Mohlin och Kodjo Akolor.

Welcome to Sweden har premiär 1 april klockan 21.00 i TV4.

Första säsongen av Welcome to Sweden sändes även i USA på NBC under 2014 och var den näst mest sedda sommarkomedin de senaste 10 åren. Den 19 juli har den andra säsongen premiär i amerikansk TV.