Awa Santesson-Sey gillar inte bara att stå på scenen. Ett av hennes största intressen är faktiskt matlagning och bakning. Hon funderar till och med på att kanske bli kock när hon blir stor! I klippet ovan lär Awa ut hur man bakar cupcakes.

Tips! Medan man väntar på att muffinsen ska svalna tipsar Awa om att man kan dansa!
- Då blir frostingen extra bra, säger hon.

 

Du behöver:

100 g smör 
2 st ekologiska ägg 
1,5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
2 dl ekologisk mjölk 3% 
1 st citron, skalet 
4 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 nypa salt 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst

3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i muffinssmeten

5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt

6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter eller tills dina muffins är är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en gaffel, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

7. Toppa dina muffins med frosting

Awas tips:

Häll gärna lite kolsyrat vatten i smeten så blir cupcakesen extra krispiga.